„Wonder Woman 1984” inregistreaza cea mai mare deschidere la box-office pe timp de pandemie

AT&T a spus ca aproape jumatate din abonatii de retail ai HBO Max au vizionat „Wonder Woman 1984” in ziua de Craciun

„Wonder Woman 1984” a intrat in cinematografe in ziua de Craciun si a asigurat cea mai mare deschidere la box-office a oricarui film lansat pe plan intern, de cand pandemia de coronavirus a paralizat industria divertismentului la jumatatea lunii martie.

Duminica, Warner Bros. a dezvaluit ca filmul a ajuns la 16,7 milioane de dolari in SUA si Canada. „Wonder Woman 1984” a fost unul dintre primele blockbustere majore de la Hollywood care au fost lansate in cinematografe si in streaming in aceeasi zi.

Lansarea simultana a fost menita sa gazduiasca un numar limitat de cinematografe deschise, o capacitate limitata de locuri si un public larg care continua sa se teama de intoarcerea la cinematografe.

Parintele Warner Bros., AT&T, a declarat duminica ca aproape jumatate din abonatii sai de retail HBO Max au vizionat „Wonder Woman 1984” in ziua de Craciun. Abonatii cu amanuntul sunt cei care achizitioneaza serviciul de streaming direct, nu printr-un abonament prin cablu sau alt abonament de streaming.

Publicitate

In octombrie, HBO Max avea in jur de 3,6 milioane de clienti cu amanuntul direct. Nu este clar cati abonati suplimentari a achizitionat compania inainte de lansarea „Wonder Woman 1984” pe platforma.

„Wonder Woman 1984 a doborat recorduri si ne-a depasit asteptarile din toate valorile cheie de vizionare si valorile abonatilor in primele sale 24 de ore de serviciu, iar interesul si impulsul pe care il vedem indica faptul ca acest lucru va continua probabil dincolo de weekend”, a spus Andy Forssell, vicepresedinte executiv si director general, al diviziei direct consumator WarnerMedia. „In aceste vremuri foarte dificile, a fost frumos sa le ofer familiilor optiunea de a se bucura de acest film inaltator acasa, unde vizionarea teatrului nu era o optiune.”

Succesul teatral al filmului a determinat studioul sa urmeze rapid o a treia transa din franciza Wonder Woman, a spus compania. Acesta va fi scris si regizat de Patty Jenkins, care a condus cele doua filme anterioare si, saptamana trecuta, a precizat pentru New York Times ca nu se va intoarce in franciza daca nu ar exista un model teatral facut posibil pentru film.

Pana la sfarsit de saptamana, analistii nu erau siguri daca filmul ar putea depasi cele aproape 10 milioane de dolari pe care „The Croods: A New Age” le-a asigurat in timpul weekendului de deschidere in timpul Zilei de Ziua Recunostintei. Au existat ingrijorari ca spectatorii de pe HBO Max ar canibaliza semnificativ vanzarile de bilete.

Cu toate acestea, chiar si in cazul unei boxe puternice la box-office, exista ingrijorare din partea fanilor si a criticilor cu privire la Universul extins DC al Warner Bros.

Cu o saptamana inainte de debutul in SUA, „Wonder Woman 1984” a obtinut un rating de 88% „Proaspat” pe site-ul de recenzii Rotten Tomatoes din 92 de recenzii. Incepand de duminica dupa-amiaza, scorul a scazut la 65% de la 285 de recenzii.

In timp ce vedeta filmului, Gal Gadot, a fost laudata pe scara larga, filmul insusi a fost jefuit pentru povestea sa slaba, inconsecventele intrigilor si CGI de calitate scazuta.

Pentru comparatie, primul film „Wonder Woman”, lansat in 2017, a obtinut un scor de 93%, cel mai mare dintre toate filmele din DC Extended Universe. Petreceri de ceasuri private si ecrane de format mare, cum ar fi IMAX si Dolby, au fost cea mai populara cale pentru cinefilii de a vedea cel mai recent film in weekendul de vacanta, a spus compania.

Dezvaluire: Comcast este compania mama a NBCUniversal si CNBC. NBCUniversal detine Dreamworks Animation, studioul din spatele „The Croods: A New Age” si Rotten Tomatoes.

Corectie: AT&T, parintele Warner Bros., a declarat duminica ca aproape jumatate din abonatii sai de retail HBO Max au vizionat „Wonder Woman 1984” in ziua de Craciun.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele