A fost lansata platforma pentru programarea online la vaccinare

Platforma pentru programarea online la vaccinarea anti-Covid este disponibila de luni pentru persoanele cuprinse in etapa 1 de imunizare, respectiv pentru lucratorii din domeniile sanatate si social.

„Platforma informatica care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea impotriva COVID-19- https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ – este operationala. Incepand din data de 28 decembrie a.c., in conformitate cu Strategia de vaccinare impotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucratorii din domeniile sanatate si social, urmand sa se activeze accesul in aplicatie si pentru celelalte doua grupe de vaccinare (grupa a II-a – populatia cu grad de risc si lucratorii care desfasoara activitati in domenii-cheie, esentiale si grupa a III-a – populatia generala)”, se arata intr-un comunicat al Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19.

Conform acestuia, datele la care accesul in aplicatie va fi disponibil si pentru aceste doua grupe populationale vor fi comunicate ulterior.

Citeste si articolul :   Medicul Adrian Marinescu vine cu o veste buna: "Cred ca vom avea sarbatori linistite"

Planificarea electronica prin intermediul platformei eficientizeaza procesul de vaccinare, distributia dozelor de vaccinare si evita supraaglomerarea din centrele de vaccinare, se mai arata in comunicat.

Publicitate

Potrivit acestuia, pasii sunt usor de parcurs. „Persoanele care se planifica la vaccinare isi creeaza un cont pe baza datelor de identificare si a numarului de telefon. In contul creat, cetatenii au acces la propriile programari: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare si rapelul (cea de-a doua doza). De asemenea, in momentul programarii, platforma genereaza un document pe baza caruia se va face accesul in centrul de vaccinare la data planificata. Ulterior, la prezentarea in centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programarii se realizeaza in zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platforma sau pe baza cartii de identitate”, sustin reprezentantii Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19.

Platforma a fost dezvoltata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Citeste si articolul :   Un medic roman avertizeaza: „Nu contati pe tratamente. Nu exista un antiviral pe care il dai, cum dai penicilina in pneumonia cu pneumococ, si astepti ca boala sa treaca"

Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul carora se va realiza accesul securizat in aplicatia Registrul Electronic National de Vaccinare (RENV). Aplicatia RENV este pusa la dispozitie de Institutul National de Sanatate Publica pentru a avea evidenta vaccinarilor. Platforma si sistemele informatice puse la dispozitie de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale au fost astfel dimensionate si configurate incat sa permita accesarea simultana de catre un numar mare de utilizatori, totodata fiind implementate si masuri specifice de securitate cibernetica, se mai arata in comunicat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.