Psihologia culorilor – cum iti influenteaza viata

Ce este psihologia culorii?

Psihologia culorii este studiul culorilor in raport cu comportamentul uman. Acesta isi propune sa determine modul in care culoarea ne afecteaza deciziile de zi cu zi, cum ar fi articolele pe care le cumparam. Culoarea unei rochii ne influenteaza sa o cumpararam?

Psihologia culorii rosii

Culorile de marketing precum rosul pot atrage atentia. Semnificatia culorii rosii este asociata cu emotie, pasiune, pericol, energie si actiune.

Publicitate

Este posibil sa fi observat ca unele marci folosesc rosu pentru butoanele „comandati acum” sau pentru ambalarea lor ca modalitate de a iesi in evidenta pe raft.

In psihologia culorii, rosul este cea mai intensa culoare. si astfel, poate provoca cele mai puternice emoții. Rosu poate declansa, de asemenea, pericolul, astfel incat sa doriti sa utilizati culoarea cu moderare.

Psihologia culorii portocalii

In psihologia culorilor, portocaliul reprezinta creativitate, aventura, entuziasm, succes si echilibru. Culoarea portocalie adauga un pic de distractie oricarei imagini, site-uri web sau materiale de marketing pe care se afla.

Citeste si articolul :   Andreea Balan si George Burcea s-au mutat din nou impreuna? Actorul s-a dat de gol

In ciuda faptului ca atrage culoarea, nu este la fel de impunatoare ca culoarea rosie. Multi specialisti in marketing folosesc in continuare culoarea pentru apeluri la actiuni sau zone ale unui site web pe care doresc sa le atraga si ele.

Psihologia culorii galbene

In psihologia culorii, semnificatia culori pentru galben se invarte in jurul soarelui. Evoca sentimente de fericire, pozitivitate, optimism si vara, dar si inselaciune si avertisment. Unele marci aleg sa utilizeze o culoare galbena vesela ca fundal sau chenar pentru proiectarea site-ului lor web.

De asemenea, puteti alege sa utilizati galben pentru bara de „transport gratuit” din partea de sus a site-ului tau web, daca se potriveste cu restul designului site-ului tau web.

Psihologia culorii roz

Rozul este o culoare populara pentru marcile care deservesc in primul rand un public feminin. In psihologia culorii, semnificatia culorii roz se invarte in jurul feminitatii, jucausului, imaturitatii si iubirii neconditionate.

Citeste si articolul :   Fapte interesante despre Bucuresti pe care probabil nu le stiati

Unele marci au ales sa foloseasca culoarea roz pentru ambalarea produsului, in special pentru jucariile pentru fete. in timp ce alte marci evidentiază culoarea roz in logo-ul lor, designul site-ului web sau pentru a evidentia mesajele cheie.

Psihologia culorii verzi In psihologia culorii, verdele este extrem de conectat la natură si bani. Cresterea, fertilitatea, sanatatea si generozitatea sunt cateva dintre semnificatiile pozitive ale culorii.

Semnificația culorii pentru verde are, de asemenea, unele asociatii negative, cum ar fi invidia. Daca va aflati in nisa de sanatate sau fitness, puteți alege sa adaugati mai mult verde magazinului online. De exemplu, imaginea sau logo-ul paginii tale de pornire poate include un fundal verde.

Psihologia culorii albastru

In psihologia culorii, semnificatia culorii albastru se leaga strans de mare si cer.

Stabilitate, armonie, pace, calm si incredere sunt doar cateva dintre sentimentele pe care le poate simti clientul tau despre brandul tau atunci cand integrati culoarea albastra in brandingul tau.

Citeste si articolul :   Daca esti Capricorn, ai cel mai bun semn zodiacal

In schimb, albastrul poate avea, de asemenea, unele semnificatii de culoare negative, cum ar fi depresia si poate provoca o senzatie de raceala. Albastrul poate fi utilizat in sigla site-ului web sau in partea de sus a paginii de navigare.

Unii comercianti cu amanuntul isi adauga garantia, certificarea de incredere sau pictogramele de transport gratuit intr-o culoare albastra pentru a consolida aspectul de incredere pentru care este cunoscuta culoarea.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.