Masca nu este obligatorie in spatiile deschise. Decizia Curtii de Apel Bucuresti

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca obligativitatea purtarii mastii in spatii deschise nu este legala. Actiunea a fost inaintata de avocata din Constanta, Minodora Ion, impotriva Departamentului de Situatii de Urgenta.

De ademenea, hotararea Curtii de Apel din data de 23 decembrie 2020 nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea Suprema.

“Hotararea nu este definitiva, are un termen de recurs de doua zile de la comunicare. Dosarul nu a fost inca afisat pe portal. Inca nu am primit nimic de la instanta, astept sa mi se comunice. Articolul 4, pct. 15 vorbeste despre obligativitatea de a purta masca in spatii inchise si deschise, iar instanta a inlaturat sintagma ”si deschise”, deci teza a doua a articolului. Sunt sigura ca instanta a mers pe motive de legalitate in decizia ei”, a declarat avocata Minodora Ion.

Potrivit avocatei, daca instanta ii va da dreptate, se va crea un precedent, iar DSU si alte institutii nu vor mai putea obliga populatia sa poarte masti in spatiile deschise.

Publicitate

Miercuri, 23 decembrie, in jurul orei 17:00, Curtea de Apel Bucuresti a admis actiunea avocatului Minodora Ion si a scos in afara legii articolul 4 pct.15 din ordinul DSU privind obligarea cetatenilor de a purta masca in spatiile deschise.

“Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Comitetul National pentru Situatii de Urgenta – Ministerul Afacerilor Interne.Respinge actiunea formulata impotriva paratului Comitetul National pentru Situatii de Urgenta – Ministerul Afacerilor Interne, ca fiind formulata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva. Admite exceptia tardivitatii cererii de chemare in judecata initiale.

Respinge cererea de chemare in judecata initiala, ca tardiv formulata.Admite cererea completatoare. Anuleaza partial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat in Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, in ceea ce priveste instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie in spatii deschise, in sensul inlaturarii sintagmei ”…si deschise”. Cu recurs in maxim doua zile de la comunicare, cererea de recurs urmand a se depune la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a Contencios Administrativ si Fiscal.Pronuntata in sedinta publica azi 23.12.2020.’”, potrivit deciziei Curtii de Apel Bucuresti.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.