La Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca ajunge, joi, ultracongelatorul necesar depozitarii dozelor de vaccin. Campania de vaccinare in Cluj incepe la Spitalul Clinic de Boli Infectioase, unde 500 de cadre medicale vor fi imunizare duminica.
Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a transmis, joi, ca sunt pregatire cabinetele de vaccinare din cadrul unitatilor sanitare, stocul de materiale este asigurat, iar centrul regional de stocare a vaccinului pentru regiunea N-V este Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, unde va ajunge, joi, ultracongelatorul necesar depozitarii dozelor de vaccin.
Campania de vaccinare este impartita in 4 etape, potrivit sursei citate.
„In judetul Cluj, campania de vaccinare va debuta in 27 decembrie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj, pentru aproximativ 500 de cadre medicale, dozele ajungand direct de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara Cantacuzino”, spune Abrudean.
Publicitate
Acest spital este sigurul inclus in etapa 0. Lucratorii din domeniul sanatatii si social, public si privat sunt inclusi in etapa 1 cuprinzand totodata personalul sanitar si auxiliar din spitale publice si private, ambulatorii, personalul din laboratoare, medici rezidenti (acolo unde isi fac modulul, la spitalul unde se afla la data vaccinarii), stomatologi si asistenti, medici de familie si asistenti, medici scolari si asistenti, farmacisti, personal lucrator al Serviciului de Ambulanta al Judetului Cluj, paramedici, voluntari, personal centre de ingrijire rezidentiale si medico-sociale si rezidenti, personal care acorda ingrijire la domiciliu, personalul din Directia de Sanatate Publica a Judetului Cluj, personal centre de dializa si transfuzii, personal implicat in campaniile de vaccinare.
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj va asigura si vaccinarea medicilor de familie si a medicilor scolari suplimentar fata de personalul propriu.
Institutul Inimii „Niculae Stancioiu” va prelua vaccinarea personalului din cadrul Serviciului de Ambulanta a Judetului Cluj, iar Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca va prelua vaccinarea medicilor stomatologi.
In etapa a doua etapa va fi vaccinata populatia la risc incluzand adultii peste 65 ani, bolnavii cronici indiferent de varsta, personal cheie din institutiile statului, personal din domeniul apararii, ordinii publice, sigurantei nationale, autoritatile judecatoresti, sectorul economic vital (electricitate, gaze, apa, alimentar, combustibili, medicamente si material sanitare, transport persoane si marfuri, feroviar, aeroport ), comunicatii: STS, radio, tv nationale, mass media cu risc de expunere, posta si curierat, unitati de invatamant si crese, salubritate si deseuri.
Ultima etapa include populatia generala adulta si pediatrica.
Programarea pentru vaccinarea populatiei se va face in mod electronic, telefonic sau prin medicul de familie.
Platforma electronica si echipamentele de inregistrare necesare fiecarui centru de vaccinare sunt asigurate de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale iar evidenta va fi tinuta prin Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV) in care se consemneaza vaccinarea: tipul de vaccin, produsul, lotul, data, se programeaza in mod automat data rapelului (dupa 21 zile), se notifica persoana vaccinata in prima faza, cu 24h inainte de reprogramare, prin sms sau e-mail si se elibereaza dovada vaccinarii dupa fiecare doza independenta.
Publicitate