Ion Dichiseanu, dus de urgenta la spital

Actorul Ion Dichiseanu a fost internat de urgenta la Spitalul Clinic Floreasca din Capitala. Anuntul a fost facut chiar de purtatorul de cuvant al unitatii medicale.

Actorul ar suferi de insuficienta renala si respiratorie, iar atunci cand au ajuns medicii de la Ambulanta avea saturatia de oxigen foarte scazuta. Dichiseanu a fost testat pentru Covid, iar rezultatul a fost negativ.

Indragitul actor Ion Dichiseanu se afla in stare grava la Spitalul Floreasca, din Bucuresti.

Este intubat, iar medicii spun ca urmatoarele ore sunt critice.

Dichiseanu a inceput sa se simta rau vineri dimineata.

Ion Dichiseanu (n. 20 octombrie 1933, Adjud) este un cunoscut actor de film, radio, scena, televiziune si voce si scriitor roman. A absolvit IATC (Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, Facultatea de Teatru din Bucuresti) in 1959.

A primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul “Clipa” (1979) si a fost decorat cu Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler (30 mai 2002), alaturi de alti actori, „pentru prestigioasa cariera artistica si talentul deosebit prin care au dat viata personajelor interpretate in filme, dar si pe scena, cu prilejul celebrarii unui veac de film romanesc”.

Citeste si articolul :   Tragedie in Romania. Doua fetite au decedat. Cine este, de fapt, femeia care le-a curmat vietile

Ion Dichiseanu a fost ales Cetatean de Onoare al orasului Adjud, orasul sau natal.

Totodata, in anul 2019 a fost decorat de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios in grad de ofiter.

Autor