Emmanuel Macron are COVID

Emmanuel Macron, Presedintele Frantei, a fost depistat pozitiv cu Covid-19. Presedintele francez s-a testat dupa ce a inceput sa aiba simptomele bolii, scrie BBC. Macron se afla in izolare in urma testului.

“Acest diagnostic a fost pus in urma unui test RTPCR efectuat de indata ce au aparut primele simptome,” a precizat sursa citata.

Potrivit regulilor sanitare in vigoare, care se aplica tuturor persoanelor din Franta, presedintele va sata in izolare. Acesta va continua sa munceasca si sa isi indeplineasca indatoririle, transmite presedintia franceza.

Publicitate

“In conformitate cu reglementarile in domeniul sanatatii in vigoare aplicabile tuturor, presedintele Republicii se va izola timp de 7 zile. Va continua sa lucreze si sa-si desfasoare activitatile de la distanta,” se arata in comunicatul transmis.

Nu se stie inca de unde a contactat virusul. Presedintele a fost testat de mai multe ori de la inceputul pandemiei.

Premierul Jean Castex, in varsta de 55 de ani, se auto-izoleaza, fiind considerat un posibil „caz de contact”, au spus oficialii.

Citeste si articolul :   Medicul Adrian Wiener: "Hienele politice au decredibilizat permanent orice masura"

Macron este unul dintre liderii mondiali care a contractat acest virus. In special, presedintele american Donald Trump a dat rezultate pozitive in octombrie, ceea ce l-a determinat sa petreaca trei zile la spital.

Primul ministru britanic, Boris Johnson, a luat, de asemenea, virusul si a ajuns la terapie intensiva in timpul primului val al tarii, in martie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.