Noul protocolul de tratament pentru pacientii cu Covid-19, publicat in Monitorul Oficial

Noul protocol a fost modificat printr-un ordin publicat in Monitorul Oficial. Ordinul ministrului sanatatii nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infectiei cu virusul SARS-CoV-2, potrivit noutati.info.

In aceasta forma, pentru prima data sunt incluse si recomandari pentru ingrijirea la domiciliu a persoanelor infectate cu SARSCoV-2.

Recomandari pe scurt

1. Persoana cu infectie asimptomatica cu SARS-CoV-2 nu necesita un tratament medicamentos.

Publicitate

2. Monitorizarea pacientului este extrem de importanta, agravarea suferintei impunand modificarea atitudinii terapeutice legate de diferite clase terapeutice utilizate.

3. Colaborarea intre medici din diverse specialitati medicale este necesara pentru a putea ingriji manifestarile variate/complexe ale COVID-19.

4. Antiviralele au o eficienta cu atat mai mare cu cat sunt administrate mai devreme in cursul bolii, de preferat in primele 7-10 zile; de aceea antiviralele sunt recomandate in primul rand in formele usoare si medii ale bolii.

5. Dintre antiviralele utilizabile, remdesivirul se recomanda doar in formele cu severitate medie sau mare (forme severe/critice), pe criterii de disponibilitate, eficienta si riscuri.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Premierul ORBAN a declarat care sunt regulile obligatorii din 16 martie. Ce se intampla cu CAPITALA

6. Tratamentul antiinflamator cu corticoizi (de preferat dexametazona) este indicat la pacientii cu inflamatie sistemica si/sau care necesita administrare de oxigen.

7. Imunomodulatoarele (tocilizumab, anakinra, dexametazona in doze imunosupresoare, altele) sunt rezervate doar cazurilor cu inflamatie excesiva, necontrolate de corticoizi in doza antiinflamatorie, iar alegerea lor va depinde de efectele adverse posibile si de disponibilitatea unuia sau altuia dintre ele la un moment dat.

8. Datele privind eficienta si riscurile plasmei de convalescent sunt contradictorii si nu permit formularea unor indicatii certe.

9. Administrarea profilactica de anticoagulant este indicata tuturor pacientilor spitalizati, cu exceptia celor care primesc deja un tratament anticoagulant si care vor continua sa primeasca doze terapeutice.

Citeste continuarea pe Noutati.info

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.