Reguli noi de Craciun

In acest an vom avea sarbatori de iarna atipice. Autoritatile au anuntat regulule care se impun pentru limitarea raspandirii coronavirusului.

Reguli stricte pentru bucuresteni

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu si Primarul General, Nicusor Dan, au anuntat ca vor adopta noi masuri privind activitatea mall-urilor si supermarket-urilor in perioada urmatoare.

Potrivit Prefecturii Bucuresti, noile restrictii prevad obligativitatea dezinfectarii la intrarea in mall-uri, intrarea si iesirea pe fluxuri diferite si limitarea numarului de clienti, din pricina faptului ca populatia s-a relaxat in ultima perioada.

„Respectarea cu strictete a normelor si restrictiilor aflate deja in vigoare este tocmai pentru a evita impunerea sau adoptarea altor masuri mai severe sau mai stricte. Deci incercam, atat timp cat in spatiul juridic exista norme, restrictii, sa verifcam respectarea acestor norme existente deja. Eventual, gradual. Dar deocamdata noi am comunicat – tocmai pentru evitarea impunerii de noi masuri de restrictii severe.

Publicitate

Prefectul municipiului Bucuresti a dispus intensificarea acestor controale care sa vizeze respectarea normelor existente deja tocmai pt ca s-a constatat o relaxare atat in ceea ce priveste efectuarea de controale din partea institutiilor dar si o relaxare din partea populatiei”, a declarat Mariana Stancu-Tipisca, purtatorul de cuvant al Prefectului Capitalei.

Citeste si articolul :   Reguli noi ce trebuie respectate. Toti elevii, dascalii si parintii trebuie sa le cunoasca

Controale intense in Bucuresti

Prefectul Capitalei a transmis ca vor fi controale riguroase in Bucuresti in perioada care urmeaza.

„Se vizeaza o intensificare a activitatilor de control in toate zonele si in toate sectoarele, respectiv in mall-uri, piete, la metrou, terase, mijloacele de transport in comun, salile de fitness, saloanele de cosmetica, pentru a ne asigura ca masurile aflate in vigoare la aceasta data sunt respectate cu strictete. Asta pentru ca am constatat ca exista o relaxare in ceea ce priveste respectarea masurilor si nu vizam la acest moment alte masuri. Este nefiresc sa iei alte masuri atat timp cat nu urmarim respectarea cu maxima strictete a celor aflate in vigoare.

Am sa le cer sefilor structurilor cu atributii de control sa depasim un pic faza de avertisment si sa trecem la aplicarea de sanctiuni acolo unde nu se respecta masurile aflate in vigoare pentru ca, in opinia mea, atunci cand legea nu este respectata, trebuie impusa”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.