Trucuri pentru a fi productiv intr-o zi proasta

Cu totii avem zile in care totul pare impotriva noastra, iar unii dintre noi intampinam dificultati in a realiza treburi cand avem o zi mai proasta pentru ca ne concentram pe lucrurile care merg prost. Dar termenele limita nu se amana din cauza ca noi avem o zi neplacuta si sarcinile importante tot necesita atentie din partea noastra.

Chiar daca este dificil sa taiam de pe lista din sarcini, exista cateva trucuri pe care le putem incerca pentru a ne creste productivitatea in zilele mai dificile.

1. Respiratia adanca. Fie ca este dupa o cearta sau in urma unei experiente negative, cateva minute de respiratie adanca ajuta. Acestea au efect calmant, reduc ritmul cardiac si tensiunea, dandu-ne sansa sa devenim mai relaxati si aducandu-ne intr-o stare emotionala favorabila.

2. Bucuria lucrurilor care ne plac. Anumite lucruri ne fac sa ne simtim mai bine indiferent daca avem o zi proasta sau nu. Fie ca e vorba de o melodie sau un joc, este esential sa ne alocam cateva minute pentru acel ceva care ne bucura. Cand facem ceea ce ne place, ne ajuta sa ne distragem atentia de la lucrurile care ne deranjeaza si ne indreapta atentia catre aspecte pozitive. Astfel, o distragere de moment este utila pentru noi.

3. Planificarea muncii. Chiar daca avem planul facut deja, este important sa alegem cele mai importante sarcini care trebuie indeplinite si orice altceva poate sa astepte pana cand ne vom simti mai capabili. Divizarea obiectivelor in actiuni mai mici ne ajuta sa le percepem ca fiind mai putin coplesitoare. Realizarea fiecarei sectiuni mai mici de sarcini trebuie sa fie urmata de o mica pauza pentru a ne putea aduna puterile pentru urmatorul pas.

4. Evitarea comunicarii. Daca nu este absolut necesar, evitati folosirea telefonului. Acesta poate sa va distraga. Chiar daca vrem cateodata sa discutam cu cineva despre ce se petrece, riscam ca aceste conversatii sa ajunga sa dureze prea mult, indepartandu-ne de scopul de a fi productivi. Reducerea comunicarii la minim este importanta, dar la fel de importanta este evitarea irosirii timpului pe retelele de social media, nu doar pentru ca ne irosim timpul, ci si pentru ca ne poate face ziua sa para si mai proasta decat este (pentru ca vedem postari pozitive, cand ziua noastra este deja cu susul in jos).

Citeste si articolul :   De ce ajungem in acelasi tip de relatii (Partea intai)

5. Avantajele muzicii. Muzica are puterea de a ne ridica starea de spirit atunci cand avem o zi mai proasta, iar deseori un playlist bun ne poate pune pe picioare si ne poate sustine realizarea sarcinilor in continuare.

6. Hidratarea. Deshidratarea este greseala pe care nu vrem sa o adaugam unei zile deja dificile. Atunci cand suntem hidratati ne simtim mai energici si invigorati, ceea ce ne ajuta la imbunatatirea starii de spirit.

7. Mesele regulate. Este important sa nu sarim peste mese, deoarece la fel ca deshidratarea, un stomac gol ne va face mai irascibili. Hrana este de asemenea o modalitate buna de a ne imbunatati starea de spirit.

8. Recompensele. Recompensarea micilor realizari ne pastreaza motivati si ne ajuta sa continuam drumul catre atingerea obiectivelor, iar daca reusim sa fim productivi in ciuda unei zile dificile, atunci cu siguranta meritam o rasplata.

9. Ritmul lucrurilor. Trebuie sa realizam sarcinile in ritmul nostru, dar tinand cont de faptul ca nu functionam la capacitatea normala. Nu trebuie sa ne facem mustrari pentru ca in ziua respectiva nu taiam lucruri de pe lista asa cum facem in alte zile.

Citeste si articolul :   Top 10 bauturi detoxifiante

10. Schimbarea mediului. Daca lucram intr-un domeniu flexibil, este util sa muncim din parc sau dintr-o cafenea, iar acest lucru ne poate schimba in bine starea de spirit. Daca munca noastra nu ne permite deplasarea intr-un alt spatiu, atunci putem ori sa ne mutam locul scaunului de birou intr-un loc mai luminos, mai insorit sau chiar o mica rearanjare a spatiului de pe birou.

Publicitate

Autor

Autor: Pascu Michael

Michael este redactor pentru FabricatinRomania.info. A terminat Facultatea de Jurnalism si are o pasiune pentru tot ce inseamna sanatate si nou. Citeste tot ce apare si incearca sa gaseasca variantele de rezolvare a provocarilor cele mai apropiate de natura.