Semne ca ar trebui sa apelati la terapie

Poate fi dificil sa stiti daca gandurile, sentimentele sau comportamentele pe care le experimentati sunt normale. La fel cum poate fi dificil de recunoscut daca este momentul sa beneficiati de ajutor profesional. Dar exista cateva semne care ar putea indica faptul ca o discutie cu un profesionist ar fi o alegere buna.

1. Simptomele dvs. interfereza cu munca. Dificultatile de concentrare, problemele de gestionare ale emotiilor la locul de munca sau scaderea accentuata a productivitatii pot fi semne ale unei deteriorari ale sanatatii mintale. Fie ca sunteti mai stresat decat in mod normal sau va simtiti epuizat, performanta scazuta la munca poate sa fie un semn de suferinta emotionala.

2. Sunteti prost dispus. Este normal sa nu aveti mereu o stare de spirit buna, este normal sa experimentati perioade dificile sau sa va simtiti tristi sau anxiosi. Dar orice schimbare a starii de spirit care dureaza mai mult de doua saptamani trebuie discutata, in special atunci cand nu aveti justificare pentru aceste schimbari ale starii de spirit.

Citeste si articolul :   Moduri prin care muzica poate imbunatati performanta

3. Conduita de somn modificata. Noptile nedormite sau somnul care dureaza mult mai multe ore decat in mod normal sunt indicatori ai sanatatii mintale. Starea dvs. de bine poate influenta capacitatea de a dormi si a va trezi invigorati, dar si stilul de somn va poate afecta aceasta stare de bine. Apelarea la ajutor profesional va poate ajuta sa tratati problemele care stau la baza dificultatilor de odihna si va pot ajuta sa evitati insomniile.

Publicitate

4. Sanatatea psihologica va afecteaza sanatatea fizica. Durerile fizice (cum ar fi durerile de cap sau de stomac) pot fi cauzate de dereglari ale sanatatii emotionale. Daca medicul dvs. nu descopera cauze medicale pentru afectiunile dvs. fizice, este indicata o vizita la un terapeut. Anxietatea, depresia, suferinta emotionala pot provoca si simptome fizice.

5. Experimentati dereglari ale greutatii. Dificultatile emotionale si stresul va pot determina ori sa mancati in exces, ori sa va pierdeti pofta de mancare. Modificarile in greutate pot fi un semn al depresiei.

Citeste si articolul :   5 probleme de sanatate provocate de telefoanele mobile

6. Folositi mecanisme nesanatoase pentru gestionarea problemelor. Gandurile negative sau emotiile stanjenitoare va pot conduce catre o gestionare gresita a situatiei, cum ar fi consumul excesiv de mancare sau alcool. De exemplu, atunci cand alegeti sa dormiti mai mult in speranta ca scapati de probleme sau cand cititi toata noapte in speranta ca va veti concentra la altceva, ati putea sa adaugati noi probleme in viata dvs sau sa inrautatiti problemele actuale.

7. Relatiile dvs. sunt afectate de starea emotionala. Atunci cand nu va simtiti grozav, relatiile dvs personale sau profesionale pot fi afectate. Fie ca deveniti temperamental cu partenerul de viata sau va izolati de prieteni si familie, este dificil sa mentineti relatii sanatoase atunci cand nu va simtiti bine in interior. Daca va simtiti deconectati sau ati observat ca vi se tot spune ca va comportati ca si cand nu sunteti dvs, ar putea fi indicat sa mergeti la un terapeut.

Citeste si articolul :   Cele mai bune 6 remedii casnice din intreaga lume

Desi ati putea fi tentati sa lasati timpul sa treaca si sa sperati ca va veti simti mai bine, este important sa tineti minte faptul ca participarea la sedintele de terapie nu este un semn de slabiciune. Este nevoie de putere sa recunoasteti ca nu aveti toate raspunsurile si rezolvarile.

Publicitate

Autor

Autor: Pascu Michael

Michael este redactor pentru FabricatinRomania.info. A terminat Facultatea de Jurnalism si are o pasiune pentru tot ce inseamna sanatate si nou. Citeste tot ce apare si incearca sa gaseasca variantele de rezolvare a provocarilor cele mai apropiate de natura.