Anemie cu deficit de fier

Anemia cu deficit de fier este un tip comun de anemie – o afectiune in care sangele nu are celule rosii din sange adecvate. Celulele rosii din sange transporta oxigenul catre tesuturile corpului.

Dupa cum sugereaza si numele, anemia cu deficit de fier se datoreaza insuficientei de fier. Fara suficient fier, corpul dumneavoastra nu poate produce suficienta substanta in celulele rosii din sange care le permite sa transporte oxigen (hemoglobina). Ca urmare, anemia cu deficit de fier va poate lasa obosit si cu respiratie taiata.

De obicei, puteti corecta anemia cu deficit de fier prin suplimentarea cu fier. Uneori sunt necesare teste suplimentare sau tratamente pentru anemia cu deficit de fier, mai ales daca medicul dumneavoastra suspecteaza ca sangerati intern.

Simptome

Initial, anemia cu deficit de fier poate fi atat de usoara incat trece neobservata. Dar pe masura ce corpul devine mai deficit de fier si anemia se agraveaza, semnele si simptomele se intensifica.

Semnele si simptomele anemiei cu deficit de fier pot include:

Citeste si articolul :   4 motive pentru a manca muraturi

Oboseala extrema

Slabiciune

Piele palida

Dureri in piept, batai rapide ale inimii sau dificultati de respiratie

Cefalee sau ameteli

Maini si picioare reci

Inflamatie sau durere a limbii

Unghii fragile

Pofte neobisnuite pentru substante non-nutritive, cum ar fi gheata sau amidonul

Apetit slab, mai ales la sugari si copii cu anemie feripriva

Cand sa vedeti un medic

Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra dezvoltati semne si simptome care sugereaza anemie cu deficit de fier, consultati medicul dumneavoastra. Anemia cu deficit de fier nu este ceva de autodiagnosticat sau tratat. Deci, consultati-va medicul pentru un diagnostic, mai degraba decat sa luati suplimente de fier pe cont propriu. Supraincarcarea corpului cu fier poate fi periculoasa, deoarece acumularea excesiva de fier va poate deteriora ficatul si poate provoca alte complicatii.

Autor