Bonele filipineze raman la mare cautare si pe timp de pandemie

Cererea pentru bone filipineze a ramas constanta in pandemie, o bona filipineza castigand de la 500 de euro in sus in Romania. O mare parte din banii castigati de bone ajung la rudele lor din Filipine.

Pandemia a dus la faliment multe afaceri in ultimele luni si multi romani au ramas fara locuri de munca, dar nu este si cazul bonelor filipineze, care si-au pastrat locul de munca.

Cele mai multe bone filipineze sunt in Bucuresti, apoi in Timisoara, Iasi, Cluj si Constanta.

Magdalena Peisakh, director la agentia Bone de nota 10, spune ca cererea de bone filipineze a ramas constanta. La aceasta firma lucreaza in prezent peste 1000 de bone. Motivul de bucurie s-a transformat rapid intr-unul de stres. Femeile trimit banii castigati la rudele din Filipine, unde situatia este dramatica.

Publicitate

„Avem sute de bone si menajere care au devenit indispensabile in aceasta perioada. In Filipine notiunea de familie este extinsa, isi ajuta parintii, fratii, surorile. In aceasta perioada simt o presiune si mai mare. Sunt mult mai flexibile, muncitoare, blande, responsabile. Sunt calde si rabdatoare cu copiii, spune Magdalena Peisakh.

Citeste si articolul :   Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarma: ”Atentie la tantari! Nu exista un tratament specific pentru virus"

O bona filipineza are asigurata in Romania cazarea, masa, iar salariul porneste de la 500 de euro. Acasa, ele nu castiga mai mult de 200-250 de euro pe luna.

Magilyn este din Filipine si a venit in Romania in 2011. Prima data a fost bona, iar acum lucreaza in agentia de recrutare.

Magilyn are un baiat de aproape 3 ani pe care l-a lasat in Filipine.

„Matusa mea are grija de el. E dificil, o situatie teribila. Nu putem merge acasa sa ne vizitam rudele. Nu toata lumea are oportunitatea sa lucreze in tara noastra, avem o limita de varsta. Daca ai peste 37 de ani e dificil sa gasesti un loc de munca. Preferam sa lucram in alte tari. Datorita salariului din Romania putem sa ne crestem copiii. E o mare diferenta, 70%”, a spus Magilyn Albitos Mamanta.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.