Sfaturi impotriva ochelarilor aburiti atunci cand porti masca de protectie

In viata de zi cu zi se intampla repede ca ochelarii sa se abureasca. Cu cateva sfaturi simple, ochelarii aburiti pot fi evitati in ciuda faptului ca trebuie sa purtam masca de protectie.

Oamenii care poarta ochelari pot spune despre acest lucru faptul ca  in cele mai nefavorabile cazuri, ochelarii se aburesc, ceea ce nu este doar inconfortabil, dar uneori poate fi chiar  periculos. Din cauza aburirii ochelarilor, vederea imprejurimilor este sever restrictionata timp de cateva secunde. Nu este cazul numai iarna cand intri intr-o cladire din exterior, ci si cand stai in bucatarie si deschizi ușsa cuptorului. Ochelarii aburiti cresc semnificativ riscul unui accident, mai ales daca nu te astepti.

Daca exista diferente mari de temperatura intre mediul inconjurator si ochelarii tai, se va forma un voal pe lentile. Lichidul de pe paharele reci se condenseaza prin aerul cald al camerei si doar cand temperatura s-a reglat din nou, filmul se intoarce si poti privi prin ochelari ca de obicei, adica normal.

Citeste si articolul :   Gandirea negativa poate creste riscul dementei la batranete

De asemenea, ochelarii se aburesc atunci cand porti masca de protectie. Motivul pentru aceasta este aerul cald pe care il respiri, care se condenseaza pe ochelari si, astfel, iti afecteaza grav vederea.

Publicitate

Daca ochelarii se aburesc atunci cand porti masca de protectie, adesea aceasta nu se potriveste perfect. O multime de aer poate scapa prin marginea superioara a mastii de protectie. Unul dintre cele mai frecvente sfaturi este, prin urmare, sa te asiguri ca marginea superioara a mastii este chiar pe piele, cat mai lipita de ea. Debitul de aer cald este semnificativ slabit. In plus, este intotdeauna recomandat sa porti ochelarii peste masca de protectie. Aceasta creste distanta pentru fluxul de aer si sticla nu se abureste.

Articolul continuă după reclame

Un alt sfat este acela de a freca usor  ochelarii  cu un sapun delicat. Practic ar trebui sa cureti ochelarii in mod regulat, dar cu acest truc este important ca sapunul sa nu contina alcool. Folia de sapun de pe sticla ar trebui sa impiedice condensul aerului cald. Dupa frecare, sapunul trebuie sa actioneze pentru o scurta clipa. Apoi ar trebui sa lustruiesti din nou ochelarii, astfel incat sa ai o vedere clara,  dar nu clati niciodata săpunul.

Citeste si articolul :   Sfinxul din Bugeci

Un alt sfat de mare ajutor este sa cureti ochelarii cu o carpa din microfibra imediat dupa ce s-au aburit. Carpa din microfibra este deosebit de absorbanta si absoarbe foarte usor umezeala. Nu utiliza carpe realizate din alte materiale, deoarece acestea pot zgaria si deteriora rapid ochelarii sau lentilele. De asemenea, poti utiliza carpa din microfibra pentru a trata ochelarii cu detergent sau sapun.

Daca nu doresti sa folosesti detergent sau sapun, poti folosi saliva. Saliva ta contine tot felul de proteine, care apoi lasa un film protector pe ochelari. Acest film proteic impiedica patrunderea aerului cald pe lentil ochelarilor. Din nou, cel mai bine este sa folosesti o carpa din microfibra pentru a freca saliva. Filmul proteic este extrem de eficient, dar are un dezavantaj, cand privesti prin ochelari,  exista intotdeauna  senzatia ca si cum ar fi usor murdare.

Daca ai optiunea si posibilitatea, poti folosi lentile de contact in loc de ochelari si astfel poti evita problema ochelarilor aburiti.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.