Anul ascensiunilor ametitoare ale lui Elon Musk a atins un nou varf pe 23 noiembrie, in timp ce cofondatorul Tesla Inc l-a invins pe Bill Gates pentru a deveni cea de-a doua cea mai bogata persoana din lume.
Valoarea neta a antreprenorului in varsta de 49 de ani a urcat 7,2 miliarde USD (29,45 miliarde RM) pana la 127,9 miliarde USD (523,17 miliarde USD), determinata de inca o crestere a pretului actiunilor Tesla. Musk a adaugat anul acesta 100,3 miliarde de dolari SUA (410,28 miliarde de dolari) la valoarea sa neta, cea mai mare parte din oricine de pe Bloomberg Billionaires Index, un clasament al celor mai bogati 500 de oameni din lume. In ianuarie s-a clasat pe locul 35.
Avansul sau in randul bogatiei a fost determinat in mare masura de Tesla, a carui valoare de piata se apropie de 500 de miliarde de dolari SUA (2,05 miliarde de dolari). Aproximativ trei sferturi din valoarea sa neta este alcatuita din actiuni Tesla, care sunt evaluate de peste patru ori mai mult decat actiunea sa in Space Exploration Technologies Corp sau SpaceX.
Reperul lui Musk marcheaza doar a doua oara in istoria de opt ani a indexului, cand co-fondatorul Microsoft Corp Gates s-a clasat mai jos decat numarul doi. El a ocupat locul cel mai bun timp de ani de zile inainte de a fi lovit de fondatorul Amazon.com Inc, Jeff Bezos, in 2017. Valoarea neta a lui Gates, de 127,7 miliarde USD (522,36 miliarde USD), ar fi mult mai mare daca nu ar fi donat atat de prodigios caritatii de-a lungul anilor. El a acordat mai mult de 27 de miliarde de dolari SUA (110,44 miliarde de dolari) fundatiei sale omonime din 2006.
Odata cu miscarea din 23 noiembrie, Musk il demite pe un partener verbal de lupta ocazional din Gates, pe care miliardarul Tesla l-a ridiculizat pe Twitter pentru ca, printre altele, nu are „niciun indiciu” despre camioanele electrice. , a carui fundatie caritabila este unul dintre organismele preeminente care sustin cercetarea vaccinului, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la suspiciunea declarata de Musk de date pandemice si imbratisarea anumitor teorii ale conspiratiei.
Anul a fost unul profitabil pentru cei mai bogati oameni din lume. In ciuda pandemiei si a disponibilizarilor pe scara larga care au afectat in mod disproportionat clasa muncitoare si saraca din lume, membrii indicelui Bloomberg au castigat in mod colectiv 23% – sau 1,3 trilioane USD (5,32 trilioane RM) – de cand a inceput anul. – Bloomberg
Publicitate