Suntem mai eficienti acasa, dar lucram mai mult. Cum organizam timpul eficient

Cele mai multe persoane lucreaza de acasa in aceasta perioada de pandemie, iar momentul intoarcerii la birou este incert, asa ca e important sa cream cel mai bun mediu de lucru pentru a ramane sanatosi fizic si mintal. Un studiu arata ca acasa suntem eficienti, dar munci mai mult.

Un studiu pe tema telemuncii realizat pentru LG Electronics in Romania de Reveal Marketing Research a aratat care sunt provocarile si avantajele percepute de romanii care lucreaza de acasa in contextul actual, iar LG ofera sfaturi utile pentru cresterea confortului si eficientei, care pot ajuta persoanele care lucreaza mai bine de acasa.

In ceea ce priveste avantajele resimtite cand vine vorba de work from home, 48% dintre angajati apreciaza faptul ca nu mai petrec timp in trafic, 45% dintre ei se bucura de programul de lucru mai flexibil, iar 42% indica drept avantaj major faptul ca pot petrece mai mult timp cu familia.

Cu toate acestea, un sfert dintre romani simt ca nu au intimitate atunci cand lucreaza, iar 26% dintre ei spun ca starea lor emotionala s-a inrautatit.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a atras atentia inca din prima jumatate a anului asupra faptului ca ingrijirea sanatatii fizice si psihice este esentiala. Este important entru cel care lucreaza de acasa sa se ridice si sa se miste putin la fiecare jumatate de ora sau ora, sa faca gimnastica si sa ia pauze scurte de la ecrane, pentru sanatatea vederii.

Studiul arata ca desi 79% dintre romani considera ca sunt la fel de eficienti sau mai eficienti decat atunci cand lucrau de la birou, 44% dintre respondenti au declarat ca muncesc mai multe ore zilnic. Sfatul pentru ei este ca daca sunt foarte prinsi in munca, sa seteze alarme pe telefon pentru a-si reaminti periodic sa se miste si sa se hidrateze.

Cu toate ca pentru aproape jumatate dintre respondenti telemunca ofera confort din anumite puncte de vedere, 56% dintre participantii la studiu au indicat faptul ca nu lucreaza intr-un mediu potrivit, nu au un birou sau un scaun confortabil, iar 36% dintre ei considera ca un monitor mai mare le-ar oferi o experienta de munca imbunatatita.

Citeste si articolul :   Doliu in cinematografia internationala. Dupa Olivia de Havilland, inca o stea s-a stins

Conform studiului Reveal Marketing Research, aproape jumatate dintre romani aleg sa lucreze de pe canapea sau la masa din bucatarie. O pozitie incorecta in fata laptopului poate fi o povara mare pentru corpul nostru – desi cei mai multi dintre noi sunt constienti de acest lucru, tindem sa uitam atunci cand lucram din confortul casei noastre si cedam tentatiei de a lucra de pe canapea.

Locul unde aleg sa lucreze si postura corporala pe care angajatii o adopta sunt extrem de importante.

Cea mai „neinspirata” solutie este ca angajatul care lucreaza de acasa sa se aseze pe canapea cu laptopul in brate.

Faptul ca petrecem considerabil mai mult timp decat inaintea pandemiei in casa poate avea o serie de efecte psihologice negative. Jocurile video pot oferi o experienta comuna reala, iar expertii spun ca poate fi si un instrument bun pentru minimizarea starilor emotionale negative cauzate de izolare, confirmarea venind din partea celor 86% dintre participantii la studiu, care au spus ca gaming-ul ii ajuta sa se relaxeze in aceasta perioada.

Citeste si articolul :   Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor va fi inmormantat vineri

Gaming-ul ofera o modalitate rapida si usor accesibila de a te conecta cu o comunitate si de a ne exercita spiritul competitiv. Prin intermediul jocurilor online putem ramane in legatura cu prietenii, persoanele dragi si chiar sa ne facem cunostinte noi – pe unu din patru respondenti gaming-ul l-a ajutat sa mentina legatura cu prietenii in perioada pandemiei.

Pentru a se bucura de lumea gaming-ului, e nevoie doar de un calculator de nivel mediu, un mouse pad, o tastatura, o pereche de casti cu microfon si o conexiune stabila la internet.

Studiul a fost realizat in octombrie 2020, pe un esantion de 600 de persoane cu varsta peste 18 ani, din mediul urban mare, care lucreaza partial sau integral de acasa.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.