10 moduri prin care ne putem face mai placuti

Cu totii avem diferite niveluri de abilitati sociale. Unele persoane sunt mai carismatice in mod natural, iar cei din jur ii indragesc cu usurinta. Alte persoane pot fi mai retrase sau introvertite, iar pentru acestea interactiunile sociale necesita adesea mai mult efort si nu le aduc satisfactie.

Cat de placuti suntem pentru altii nu tine de noi, ci poate tine de: context, rolul sau aportul nostru in cadrul unui grup, persoanele din jurul nostru si de cate avem in comun cu acestea, prejudecatile celorlalti si ale noastre. Unii oameni s-ar putea sa nu se apropie niciodata de noi, indiferent de cat de simpatici si agreabili suntem.

Daca dvs. va regasiti printre persoanele care isi doresc ca cei din jur sa va raspunda mai cald, mai deschis sau cu mai multa acceptare, exista o serie de lucruri pe care le puteti face pentru obtine acest lucru:

1. Fiti un bun ascultator. Oamenilor le place sa fie ascultati, iar pentru a fi un bun ascultator trebuie chiar sa fiti atenti la ceea ce spune cealalta persoana (trebuie sa ascultati, nu doar sa auziti) si mai mult decat atat, trebuie sa gasiti modalitati prin care sa transmiteti celuilalt ca sunteti atent, fie doar printr-un simplu “Aha!” sau un dat din cap.

2. Fiti sustinatori. Daca cineva va povesteste despre o realizare, trebuie sa ii oferiti felicitari sincere. Daca va povesteste despre ceva trist sau suparator, trebuie sa ii oferiti simpatie si intelegere sincera. Iar daca va povesteste despre o experienta incredibila, trebuie sa manifestati entuziasm.

3. Urmariti mai departe. Daca cineva va spune ca urmeaza sa sustina un examen, este important sa il intrebati cum a fost. Daca stiti ca cineva a fost intr-o vacanta, il puteti intreba despre cum a decurs vacanta. Faptul ca urmariti un subiect despre care vi s-a mai povestit, este un indicator pentru cei din jur ca ati fost atenti, ca ati ascultat si ca va pasa suficient.

Publicitate

4. Gasiti puncte comune. Oamenii se conecteaza mai usor cu cei care le sunt similari sau care au interese si opinii asemanatoare, asadar atunci cand intalniti persoane noi incercati sa gasiti interese, hobbyuri, opinii, gusturi comune sau orice altceva care ar putea crea legaturi intre voi.

Citeste si articolul :   Trucuri pentru a fi productiv intr-o zi proasta

5. Utilizati limbajul trupului. O strangere de mana ferma, contactul vizual, zambetul sau o postura deschisa (mainile pe langa corpul si nu incrucisate) sau cum am zis mai sus, datul din cap ca semn ca sunteti atent la ceea ce vi se povesteste. Oamenii au tendinta sa analizeze inconstient limbajul trupului si sa il ia in calcul atunci cand isi fac o anume parere despre altcineva.

6. Lasati telefonul deoparte. Atunci cand stati cu telefonul in mana oferiti semnale ca nu sunteti interesati sau atenti, iar acest lucru nu este privit ca un lucru bun de catre ceilalti. Simplul gest de a intoarce telefonul cu fata in jos pe masa conteaza pentru interlocutorul nostru.

7. Nu va plangeti prea mult. Plangerile au functia sociala de a ne gasi puncte comune cu ceilalti, dar atunci cand nu facem altceva decat sa ne plangem nu ne vom face mai placuti in fata celorlalti.

8. Nu dominati conversatia. Chiar daca sunteti un bun povestitor, trebuie sa aveti grija sa nu fiti singurul care vorbeste, nelasand loc pentru altii. Oamenii tind sa observe dezechilibrul acesta si sa il inregistreze in defavoarea dvs., oricat de mult ar parea ca le fac placere povestile dvs.

Citeste si articolul :   4 sfaturi pentru a va curata in mod natural plamanii si a evita bolile

9. Nu va laudati. Atunci cand aruncati “intamplator” in discutie nume importante (de persoane, de locuri, de scoli), povesti de succes, numar de urmaritori din social media sau alte modalitati prin care le subliniati cat de grozav sunteti, in realitate deveniti neplacut pentru cei din jur.

10. Tineti contradictiile la minim. Oamenii tind sa ii placa mai mult pe cei care sunt de acord cu ei, asa ca este ideal sa nu subliniati lucrurile cu care sunteti in dezacord decat daca problemele ridicate sunt adevarat importante pentru dvs. (si atunci este important sa va contraziceti cu blandete).

Publicitate

Autor

Autor: Pascu Michael

Michael este redactor pentru FabricatinRomania.info. A terminat Facultatea de Jurnalism si are o pasiune pentru tot ce inseamna sanatate si nou. Citeste tot ce apare si incearca sa gaseasca variantele de rezolvare a provocarilor cele mai apropiate de natura.