Franta recastiga controlul asupra epidemiei, dar nu renunta la masurile de lockdown

Ministrul francez al Sanatatii, Olivier Veran, declara ca tara recastiga controlul asupra coronavirusului, dar nu este pregatita sa relaxeze al doilea blocaj national impus pentru a controla epidemia.

Ministrul francez al Sanatatii, Olivier Veran, a declarat marti ca tara recastiga controlul asupra coronavirusului, dar nu este pregatita sa relaxeze al doilea blocaj national impus pentru a controla epidemia, relateaza Reuters.

Dupa ce masurile de restrictionare aplicate in marile orase franceze la jumatatea lunii octombrie nu au reusit sa aduca rezultatele asteptate de guvern, a impus un lockdown de o luna de pe 30 octombrie, chiar daca mai putin strict decat cel din perioada 17 martie-11 mai.

„Daca vom renunta la eforturi prea devreme, daca suntem mai putin conformi cu blocajul, am putea fi supusi unei noi cresteri epidemice care ar anula toata munca depusa de francezi timp de cateva saptamani,” a declarat Veran, noteaza Reuters.

Publicitate

Publicitate

Dupa ce a atins un varf de 86.852 de noi infectari pe zi, pe 7 noiembrie, rata a scazut brusc, ajungand, luni, la un minim de 9.406.

Citeste si articolul :   IPS Teodosie, revoltat: ''Sunt ispitele celor care vor sa braveze, ca ingenuncheaza ei Biserica"

Cu toate acestea, numarul persoanelor spitalizate cu COVID-19 a atins un maxim istoric de 33.497.

Aceste tendinte pozitive, recunoscute de Veran luni, au dus la lansarea unor apeluri de incepere a relaxarii masurilor de lockdown cat mai curand posibil.

Proprietarii de magazine doresc sa li se permita redeschiderea pentru weekendul de reducere „Vinerea Neagra” din 27-29 noiembrie. Ei s-au luptat sa concureze cu gigantul vanzator cu amanuntul online Amazon, care continua activitatea pe tot parcursul blocarii.

Ministrul sanatatii a respins insa ideea. ‘Situatia se prezinta mai bine, dar este de importanta capitala sa nu schimbam cursul. Vreau sa fim eficienti pe termen lung’, a insistat el.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.