Povestea emotionanta a unui tata care vindea pixuri pe strada

O poveste emotionanta a unui refugiat sirian, care abia supravietuia in Beirut, Liban. Barbatul si-a schimbat complet viata dupa ce o persoana l-a fotografiat in timp ce vindea pixuri pe strazile orasului.

Abdul, tatal unei fetite, originar din Siria, incerca din rasputeri sa convinga oamenii sa-i cumpere pixurile, in timp ce isi cara fiica in brate. Chiar daca afara era o caldura insuportabila, barbatul nu renunta deoarece asta ar fi insemnat ca fiica lui nu ar fi avut ce sa manance.

Minunea s-a produs cand cineva i-a facut o poza, in care i-a surprins hotararea de a supravietui, apoi a postat imaginea pe retelele de socializare, devenind virala. Imaginea a ajuns la un dezvoltator, iar tatal a fost ajutat.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Gissur Simonarson este un dezvoltator de site-uri din Norvegia. Acesta a vazut la fel ca toata lumea imaginea pe internet si a inceput o strangere de fonduri in numele lui Abdul si al familiei lui. Astfel oamenii cu suflet mare au putut dona si s-a strans suma de 200.000 de dolari.

Citeste si articolul :   Povestea femeii care le croseteaza ciorapi pompierilor din Sangeorz-Bai

Banii au ajuns la Abdul, iar acesta s-a dovedit un om chibzuit si inteligent. Nu a cheltuit toti banii, ci a inceput trei afaceri. Totodata, pentru a-i ajuta pe cei 1,2 milioane de refugiati care traiau in Liban, Abdul a angajat 16 refugiati sirieni. De asemenea el a ajutat financiar, de atunci, atat pe membri familiei sale cat si pe prieteni.

Acum Abdul a trecut de la cautatul in gunoaie si vinderea de pixuri pe strada, la a fi un respectat om de afaceri.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.