Doua regiuni noi din Italia intra in zona rosie

Regiunile Campania si Toscana se alatura zonelor rosii din Italia, respectiv cu cel mai ridicat nivel de risc de infectare.

In zona rosie erau deja Lombardia, Piemonte, Valle d’Aosta, Calabria si Alto Adige. Acestora li se alatura, de duminica, Toscana si Campania.

Decizia vine dupa mai multe zile in care numarul infectiilor din Campania si nivelul de ocupare a paturilor de spital a continuat sa creasca, producand ingrijorare.

Guvernatorul din Campania Vincenzo De Luca a declarat vineri ca dorea sa inchida regiunea inca din octombrie.

Publicitate

In ultimele zile insa, episoade precum moartea unui pacient cu coronavirus in baia spitalului Cardarelli din Napoli au ridicat nivelul de atentie fata de aceasta regiune.

Publicitate

„Noi am vrut sa inchidem totul in octombrie, pentru o luna, sa oprim infectarile si sa ne simtim in siguranta la Craciun. (…) Guvernul a facut o alta alegere, a decis sa ia masuri proportionale cu contaminarile. O alegere total gresita, deoarece contaminarile nu cresc liniar, ci exponential”, a spus guvernatorul Campaniei, Vincenzo De Luca: „Aceasta alegere a Guvernului a dus la pierderea a doua luni pretioase in care am avut o crestere dramatica a infectiilor si a deceselor”.

Citeste si articolul :   Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins la doar 42 de ani

In ce priveste scolile, Vincenzo De Luca a spus: „Au decis ca este necesar sa le mentinem deschise. (…) Acum au facut ceea ce am facut noi acum o luna si nimeni nu si-a cerut scuze”.

Agentia ANSA scrie ca ministrul Sanatatii Roberto Speranza va semna trecerea celor doua regiuni in zona rosie vineri seara, iar masura va fi valabila de duminica.

Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia si Marche trec in zona portocalie.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.