Un medic celebru a spus clar: “Daca vom continua cu ceea ce avem acum, in 10-12 zile vom epuiza toata capacitatea sanitara a Romaniei”

Un medic celebru a avertizat ca sistemul sanitar s-ar putea confrunta cu un blocaj la sectiile de terapie intensiva. Radu Tincu, medic primar ATI la Spitalul de Stat de Urgenta Floreasca,spune ca este nevoie, de un „lockdown” in Romania.

„Cu riscul de a supara populatia si autoritatile, in Capitala este nevoie de un lockdown pentru a diminua raspandirea virusului. Daca tot sustinem ca luam in calcul exemplele internationale, Franta tocmai ce a anuntat intrarea in starea de urgenta, chiar daca este una mai „blanda” decat in primavara”, a spus dr. Tincu.

Medicul precizeaza ca restrictiile impuse in Bucuresti nu au avut efect.

„Nu este deloc asa! Suplimentarea numarului de paturi de la inceputul saptamanii trecute deja nu mai este valabila. In acest moment, Spitalul Sf. Ioan devine spital suport COVID in intregime”, a mentionat doctorul.

Publicitate

Publicitate

Dr. Radu Tincu cere sa fie implementate masuri ferme

„E nevoie de responsabilitate si de masuri corecte, adoptate la timp. Daca va fi impus un lockdown regional, acesta va avea de 10 pana la 16 zile sa isi demonstreze efectele. Nu putem sa transformam toate spitalele in unitati suport COVID, pentru ca ceilalti bolnavi nu vor mai avea unde sa mearga.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania, 10 iulie 2020. Anuntul oficial al autoritatilor

„Capacitatea nationala de paturi ATI este de aproximativ 3.000 de paturi, dintre 2.300 sunt conectate la ventilatoare. Daca vom continua cu ceea ce avem acum, in 10-12 zile vom epuiza toata capacitatea sanitara a Romaniei. Sistemul sanitar va ajunge, in curand, la capacitate maxima. Trebuie sa ne comportam ca si cum ar exista deja o stare de urgenta instituita si trebuie sa evitam orice minima activitate de socializare. La cat de serioasa este transmiterea comunitara acum, intr-o zi s-ar putea sa ne intalnim nu cu una, ci zeci de persoane infectate cu noul coronavirus”, a mai declarat medicul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.