Taiwan, victorie impotriva noului virus! Cel mai mare mars din lume din acest an.

Cel mai mare mars din lume din acest an. Peste 130.000 de persoane, majoritatea purtand masti curcubeu, au marsaluit sambata prin Taipei pentru a sarbatori succesul insulei in lupta impotriva coronavirusului, relateaza Reuters.

Taiwanul a facut o treaba fantastica atat in legatura cu egalitatea, cat si cu controlul pandemiei”, a declarat Chen Wei-chun, un angajat bancar in varsta de 32 de ani.

In Taiwan s-au inregistrat doar 555 de infectii cu COVID-19 si sapte decese, datorita masurilor eficiente.

Guvernul din Taiwan a fost primul care a impus testarea persoanelor sosite din China la inceputul pandemiei si a impus un sistem de “gard electronic” necesitand o carantina de 14 zile pentru sosirile din strainatate si urmarirea traseului lor prin intermediul telefoanelor mobile.

Publicitate

Publicitate

Conform organizatorilor, peste 130.000 de persoane au marsaluit pe strazile din Taipei alaturi de marile partide politice, inclusiv Partidul Democratic Progresist (DPP).

“Pe fondul pandemiei globale, avem nevoie de mai multa dragoste (…) pentru a ne uni si tolera diferenta, pentru a face Taiwanul un loc mult mai progresist”, a scris premierul taiwanez Su Tseng-chang intr-un mesaj postat pe Facebook.

Citeste si articolul :   BRAKING. Cel de-al doilea medic din Romania rapus de coronavirus a avut un test negativ, in martie

Presedinta Tsai Ing-wen, criticata de unele grupuri religioase in aceasta saptamana dupa ce a chemat oamenii sa se alature Marsului Pride, a facut sambata ecoul sprijinului pentru egalitate.

“Cuvintele cheie de astazi sunt dragoste, toleranta si un Taiwan mai bun”, a scris ea pe Facebook, alaturi de un steag curcubeu.

Modelul Taiwanului s-a bazat pe inchiderea rapida a granitei, urmarirea riguroasa a contactelor, carantina implementata cu ajutorul tehnologiei si purtarea universala a mastii. Nu in ultimul rand, a contat mult ca oamenii au respectat regulile. I-a convins de importanta acestora experienta epidemiei de SARS din 2003.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.