Anuntul lui Nelu Tataru despre carantina de sarbatori! Ce se intampla cu romanii care vin in tara

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii a spus ca Guvernul nu se gandeste la instaurarea carantinei in perioada sarbatorilor. Romanii din strainatate pot veni in tara, dar trebuie sa respecte regulile aflate acum in vigoare.

Romanii care se intorc acasa de Sarbatorile de Craciun trebuie sa se testeze daca sosesc numai pentru trei zile sau sa intre in carantina pentru 14 zile, daca vin pe o perioada mai lunga. Carantina este valabila in cazul in care vin din tari cu o rata de infectare mai mare decat a Romaniei.

„Nu avem in discutie acest lucru. La fiecare comunitate locala se aplica acele restrictii si acele masuri in functie de evolutia transmiterii in comunitate”, a spus ministrul Sanatatii, atunci cand a fost intrebat daca se va institui carantina in Romania.

Tataru a anuntat si care sunt conditiile in care romanii din strainatate vor putea veni in tara de sarbatori.

Publicitate

„Sunt acele tari care au o rata de infectare mai mare decat a noastra. Conditiile sunt aceleasi. In masura in care vin pentru trei zile, test, nu mai mult de 48 de ore, negativ, daca vin pentru o perioada mai lunga, intra in carantina 14 zile cu posibilitatea ca a opta zi sa faca acel test, daca este negativ, la 10 zile sa iasa din acea carantina”, a adeclarat Nelu Tataru.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.