Anuntul facut de Iohannis! Se intampla VINERI.

Presedintele Romaniei a anuntat ca va promulga vineri legea care permite decontarea tratamentului pe toata durata vietii victimelor de la Colectiv.  Klaus Iohannis a mentionat ca va face acest lucru exact in ziua in care se implinesc 5 ani de la groaznica tragedie.

”Pot sa va spun in premiera ca vineri, exact cand se implinesc 5 ani, voi promulga legea despre care ati vorbit, legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a raspuns Iohannis cand a fost intrebat daca va promulga legea care prevede ca statul roman deconteaza victimelor Colectiv tratamentul pe toata viata.

”Cu siguranta ca lucrurile s-au schimbat si am invatat ceva, cel putin politicienii mai responsabili au invatat ceva de aici”, a mai spus seful statului.

Astfel, Camera Deputatilor a votat, in 14 octombrie, decizional un proiect de lege care prevede ca plata pentru tratamentul in tara si in strainatate a persoanelor implicate in tragedia de la clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015, sa fie suportata din bugetul Ministerului Sanatatii.

“Se aproba plata din bugetul Ministerului Sanatatii a cheltuielilor aferente oricaror tratamente medicale necesare, efectuate in tara si in strainatate, pentru persoanele a caror stare de sanatate a fost afectata in urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs in clubul Colectiv din municipiul Bucuresti, denumite in continuare victime. Victimele beneficiaza de tratamentele medicale prevazute la alin. (1), pe durata vietii, daca acestea sunt in legatura directa de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 si indiferent daca sunt realizate in tara sau in strainatate, in unitati sanitare din sistemul de stat si in cele din sistemul privat, precum si la medici si terapeuti independenti, in regim ambulatoriu, cu internare si in orice alta forma necesara desfasurarii optime a tratamentelor medicale”, scrie in proiect.

Autor