Scandal mare intr-o localitate unde incidenta e de 7,4 la mia de locuitori. Oamenii nu mai vor sa stea in carantina: “Nu mai are lumea cu ce trai”

Scandal mare in comuna Ivesti din judetul Galati. Incidentul s-a intamplat dupa ce autoritatile au prelungit carantina cu inca 14 zile, intr-un cartier cu populatie de etnie roma.

Dupa aflarea vestilor, oamenii au inceput sa se certe cu jandarmii si politistii.

Chiar de la primele ore ale diminetii, cei aflati in zona carantinata au venit langa filtrele organizate de autoritati, crezand ca vor putea circula liber. Spre surprinderea lor, politistii si jandarmii i-au oprit.

“S-au revoltat ca nu mai au posibilitati. Inainte si-au facut provizii, dar acum s-a ajuns la fundul sacului”, a spus un localnic.

Publicitate

Liderii rromilor au spus ca autoritatile locale ii lasa sa moara de foame, pentru ca voluntarii desemnati de primarie le aduc doar medicamente, in cazuri de extrema urgenta.

“Nu-i lasa sa treaca la magazine, la market, sa cumpare. Nu mai au provizii, nu mai au bani“, a spus Ferdinand Stanescu, bulibasa.

Citeste si articolul :   Reactie adversa grava. O femeie de 36 de ani din Galati a intrat in soc anafilactic in urma vaccinarii cu Moderna

“Nu mai are lumea cu ce trai. N-are posibilitate de mancaruri, n-are bani. Ei a crezut ca in doua saptamani astea, gata, astazi isi ia zborul toata lumea. Unii muncesc cu ziua, altii prin sate, altii cu afaceri. Acuma nu mai are lumea cu ce trai”. a declarat Cezar Stanescu, lider al rromilor.

Articolul continuă după reclame

Primarul spune ca a crescut numarul voluntarilor, astfel incat sa aiba cine face si cumparaturile pentru cei care se afla in izolare.

“La inceput, in primele zile, cand toata lumea avea ce-i trebuie, nu se stia. Am spus “ma, luati pentru medicamente, atat.” Cand lucrurile s-au inrautatit au sarcina sa se duca sa cumpere orice le da”, a declarat Cornel Hamza, primarul localitatii.

Carantina a fost instituita intr-un singur cartier din comuna Ivesti, unde au fost identificate cele mai multe cazuri de COVID-19.

“Eu sunt convinsa si am incredere in ei ca vor fi cuminti, ca nu vor fi violenti, ca vor respecta masurile“, a spus Viorica Gotu, reprezentant al rromilor.

Citeste si articolul :   Medic roman: „Sa fim clari, nu toti plecatii spre ultima plimbare, au avut COVID"

In primele 14 zile de carantina, la Ivesti, au fost deschise trei dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Cinci persoane sunt cercetate pentru ca au vrut sa iasa din zona aflata in carantina. Mai mult decat atat, unele dintre ele se aflau si pe lista persoanelor infectate cu Sars-Cov-2.

La ultimul raport, comuna Ivesti avea o incidenta de 7,41 la mia de locuitori.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.