Nu aruncati niciodata dintii de lapte ai copiilor! Iata ce spun medicii

Cand primul dinte de lapte al unui copil cade, acesta este un stadiu important de dezvoltare. Acesta este un semn al cresterii .

Mitul potrivit caruia vine o zana a dintilor si aduce cadouri in schimbul dintilor din lapte a devenit o parte a vietii noastre. Aceasta este o inventie pur americana.

Parintii din aceasta tara le spun intotdeauna copiilor mici ca zana dintilor aduce bani in schimbul dintilor din lapte.

Multi parinti colecteaza dintii de lapte ai copiilor si ii depoziteaza in pungi speciale de matase sau cutii dragute de tabla. De ce fac asta?

Publicitate

Poate ca parintii insisi nu au putut da un raspuns inteligibil la aceasta intrebare. Fac acest lucru deoarece le place atat de mult – atat.

Se pare ca aceasta draguta traditie poate salva viata unui copil! Oamenii de stiinta americani sustin ca dintii din lapte contin celule stem care pot fi utilizate in toate procedurile medicale.

Articolul continuă după reclame

Astazi exista o multime de informatii in jurul celulelor stem. Probabil ca ati auzit deja de ele. Au un mare potential. Sunt folosite pentru tratarea unei game largi de boli.

Citeste si articolul :   Cele mai bune patru fructe pentru ameliorarea durerilor de stomac

Celulele stem sunt furnizori de celule noi. Repara tesuturile deteriorate si inlocuiesc celulele vechi si pe moarte.

Aceste celule minune ne sprijina sanatatea si previn imbatranirea prematura. Aceasta este armata noastra de medici microscopici.

De regula, acestea se obtin din maduva osoasa. Acest lucru este foarte dificil de realizat. S-a dovedit a fi mult mai usor sa-i „scoti” din dintii de lapte.

Pentru a „conserva” celulele stem din interiorul unui dinte, acesta trebuie pregatit pentru depozitare: mai intai dezinfectat, apoi uscat si plasat intr-un recipient etans.

Toate acestea trebuie facute imediat ce dintele cade. In caz contrar, nu va exista niciun beneficiu de la acestea. Daca intarzii, atunci se vor potrivi doar ca suvenir.

Deci, daca aveti un copil mic si in curand el incepe sa-si piarda dintii de lapte, atunci faceti provizii de recipiente speciale si puneti-i acolo. Poate ca ii vor salva viata in viitor!

Autor