Romanca stabilita in Turcia: “In clipa in care ai primele simptome, te duci pur si simplu la o policlinica”

O romanca stabilita in orasul Bursa, Turcia, care are un caz de COVID-19 confirmat in familie, a povestit ce masuri anti-Covid a luat guvernul turc.

Monica Coroiu, romanca stabilita Turcia a spus ca numarul testelor pentru depistarea infectarii cu noul coronavirus a depasit 13 milioane iar cazurile confirmate pozitiv sunt peste 359.000, precizeaza Antena 3.

Femeia a mai spus ca  Turcia nu considera ca fiecare caz inseamna un pacient.

“Nu toate cazurile se transforma in pacienti, deoarece exista cei care nu prezinta niciun fel de simptome, chiar daca sunt testati pozitiv. Acestia sunt majoritari.” a declarat ministrul Sanatatii Fahrettin Koca.

Publicitate

Masca de protectie este obligatorie in spatiile exterioare dar si in spatiile interioare, in Turcia.

“In clipa in care s-a vorbit de variante, formule de a administra medicatie celor infectati cu Covid, imediat fabricile de medicamente au inceput sa produca toate aceste, sa spunem, substante necesare pacientilor cu Covid”, a mentionat Monica Coroiu.

Cum se efecteaza testarile in Turcia

Citeste si articolul :   Coronavirus: 8.499 de cazuri noi si 172 de decese in ultimele 24 de ore in Romania

“In clipa in care ai primele simptome, te duci pur si simplu la o policlinica. In Turcia s-au construit si foarte multe spitale de stat in ultimii ani de zile, asadar sunt spitale noi foarte bine dotate. In aceste spitale au facut policlinici Covid”, a mai spus femeia, potrivit sursei citate mai sus.

Testele sunt gratuite in Turcia

“In primul rand, te consulta un medic in urgenta dupa care esti trimis la radiografie. Se face testul Covid, dupa care treci la farmacia Covid a policlinicii de unde primesti medicamente apoi imediat mergi in izolare 14 zile la domiciliu”, a mai spus Monica Coroiu.

Femeia a mentionat ca Turcia are un serviciu 112 specializat pentru COVID care, in ultima perioada, din cauza numarului mare de solicitari, se blocheza si, exista perioade de timp in care bolnavii asteapta sa fie preluati de ambulante pentru investigatii amanuntite. Chiar ea a trecut prin aceasta situatie.

Potrivit spuselor romancei, personalul medical turc, resimte presiunea pusa pe sistemul sanitar mai ales dupa inceperea cursurilor universitate cand guvernul nu a fost de acord cu invatamantul online.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.