Primarul in functie al Brasovului, George Scripcaru, sub control judiciar pentru santaj

Primarul in functie al Brasovului, George Scripcaru, a fost pus sub control judiciar pe cautiune pentru o perioada de 60 de zile, fiind acuzat ca l-ar fi amenintat pe un angajat al firmei care difuza spoturi electorale in autobuzele publice ca firma va avea de suferit daca nu oprea imediat difuzar

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe cautiune pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 22 octombrie 2020, fata de George Scripcaru, primar in exercitiu al municipiului Brasov, cu privire la savarsirea infractiunii de santaj, si fata de George Mihai Cornea, directorul general al Regiei Autonome de Transporturi Brasov (RATBV) SA, cu privire la savarsirea infractiunii de santaj in forma complicitatii.

„In calitate de primar al municipiului Brasov inscris in cursa electorala pentru obtinerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi amenintat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajatii firmei care difuza spoturi electorale in interiorul autobuzelor apartinand Regiei de transport Brasov, ca firma va avea de suferit daca nu oprea imediat difuzarea acelor spoturi. Firma respectiva semnase un contract de locatiune cu Regia de transport Brasov (RATBV S.A) pentru spatiul din interiorul autobuzelor si, in perioada respectiva, incepuse sa difuzeze spoturi electorale pentru care incheiase contracte de promovare electorala”, arata DNA.

Potrivit procurorilor, in perioada 6-12 august 2020, Scripcaru, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi facut presiuni asupra unei persoane din firma respectiva pentru a o constrange sa opreasca difuzarea spoturilor electorale si sa promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD detinute de firma, realizarile primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor stiri pozitive.

Publicitate

Pe durata controlului judiciar, cei doi inculpatii trebuie sa respecte mai multe obligatii, intre care sa nu depaseasca limita teritoriala a municipiului Brasov, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare si sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

De asemenea, inculpatii au depus cautiunea stabilita de procuror, de 75.000 lei – Scripcaru George, respectiv 30.000 lei – Cornea George Mihai, sume care au fost consemnate pe numele inculpatilor la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.