Geamurile de la masina aburite, uite cum poti sa rezolvi acesta problema

Geamurile masinii se pot aburi rapid, mai ales iarna. Se poate controla rapid problema cu ajutorul catorva  sfaturi.
Probabil ca fiecare sofer de masina a fost enervat de geamurile aburite. Problema apare mai ales in sezonul rece – si poate deveni rapid un pericol in trafic daca vizibilitatea prin parbriz este redusa.
Dar exista cateva sfaturi despre cum sa curati geamurile cand e ceata si chiar sa eviti acest lucru in viitor.
Umezeala si zapada determina cresterea umiditatii din masina, ceea ce poate duce la geamuri aburite. Prin urmare, ar trebui sa incerci sa pastrezi cat mai putina umiditate in masina.
Incepe cu incaltamintea potrivita. Dacă tocmai ai umblat prin zapada si noroi, incearca sa scapi de excesul de zapada de pe incaltari inainte de a te urca in masina. Indicat este ca in aceasta perioada cu ninsori, ploi abundente sa ai incaltaminte suplimentara in masina. Astfel, imediat ce ai intrat in masina incalta perechea de incaltari de rezerva si pune-o pe cea folosita intr-o punga sau sac, pe care le poti pune in porbagajul separat si pe care neaparat sa o iei din masina in momentul in care parasesti masina, evitand astfel ca aceste incaltari sa creasca umiditatea din masina.
In acelasi timp, trebuie sa pastrazi si covorasele cat mai uscate. Daca masina se afla intr-un garaj, poti lasa fereastra usor intre deschisa pe perioada noptii. Astfel se poate evapora umiditatea acumulata datorita excesului de apa adunata in covorasele de la masina.
Porneste complet ventilatia si aerul conditionat
Dar cum procedezi cand geamurile sunt  deja aburite? Aici este recomandabil sa pornesti complet ventilatorul, adica la cel mai inalt nivel de caldura ai, de asemenea, sa inchizi duzele de pe consola centrala. Apoi, ar trebui sa plasezi suflanta spre fereastra din fata.
In etapa urmatoare, fie aerul conditionat ar trebui sa fie pornit, fie fereastra ar trebui sa fie deschisa. O mare parte din umiditate ar trebui sa scape. De asemenea, poti sterge geamurile cu un burete sau o carpa din microfibra. Ventilatorul ar trebui sa ramana deschis.
Geamurile se pot aburi chiar si vara
De indata ce geamul este limpede, lasa incalzirea pornita, astfel incat geamul sa nu se abureasca din nou. Daca, contrar asteptarilor, acest lucru se intampla, porneste din nou ventilatia. Iata cateva sfaturi despre modul in care oglinda nu se va mai aburi niciodată.
Uneori se poate intmpla ca geamurile sa se abureasca nu numai in sezonul rece, ci si vara. Si atunci cand brusc incepe sa ploua in ciuda temperaturilor ridicate. Acest lucru creeaza o diferenta ridicata de temperatura, care tinde sa abureasca parbrizul. Si aici se aplica următoarele: Seteaza aerul conditionat la cel mai inalt nivel si aseaza ventilatorul in directa geamului.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.