5 moduri de a va proteja copilul de pericolele internetului

In acest articol vom afla cateva moduri in care va puteti proteja copilul de pericolele internetului.

Internetul poate fi un loc minunat pentru copii sa invete, sa se distreze si sa comunice cu ceilalti. Cu toate acestea, poate fi si un loc periculos. Nu este realist in lumea noastra bazata pe tehnologie sa te izolezi, sa nu primesti un telefon sau computer sau sa te prefaci ca poti evita internetul. Desi putem intarzia accesul copilului pe internet, realitatea prezentei acestuia in casa ta este inevitabila. Poti face mai multe lucruri pentru a asigura siguranta familiei online.

1. Obineti o educatie

Majoritatea parintilor se afla in urma copiilor lor cand vine vorba de cele mai noi tehnologii de internet. Copiii de astazi au o mulțime de optiuni de socializare, descarca muzica atat in ​​mod legal, cat si ilegal, publica informatii despre ei insisi pe care ceilalti le pot vedea, intra in dialog online cu straini si navigheaza pe internet pentru cele mai recente informatii, atat bune, cat si rele. In calitate de parinte, trebuie sa afli ce este acolo si cum functioneaza sistemul.

2. Puneți tableta / computerul undeva unde aveti acces usor

Copilul nu ar trebui sa aiba acces privat la Internet. Tentatiile sunt prea mari. Computerul ar trebui sa fie intr-un loc unde mama sau tatal sa poata trece si sa vada ce se intampla. Retineti ca confidentialitatea este un privilegiu, nu un drept. Copiii de pe internet se confrunta cu tentatii noi si provocatoare, astfel incat monitorizarea atenta este esentiala. Parintii ar trebui sa poata citi e-mailuri si sa revizuiasca site-urile pe care copilul le-a vizitat. Retineti ca, in aceasta epoca a accesului la internet wireless, un copil cu un computer intr-un dormitor poate avea acces la internet prin intermediul sistemului WiFi deschis al vecinului.

3. Instalați un filtru sau alt program de protejare

Filtrele ofera protectia pentru prevenirea accesului la site-uri ofensatoare. Majoritatea filtrelor va permit sa alegeti gradul de filtrare in functie de varsta copilului.

4. Stabiliti reguli de folosire a computerului / tabletei

Citeste si articolul :   Emotionant! Reactia unei fetite care isi vede parintii, militari romani, dupa 6 luni.

Nevoile, varsta, dezvoltarea, caracterul si maturitatea fiecarui copil ar trebui luate in considerare pe masura ce stabiliti instructiuni pentru utilizarea computerului. Unii copii nu ar trebui sa se afle deloc pe computer, deoarece nu sunt suficient de responsabili pentru a se descurca. Dependenta de computer poate incepe de la o varsta frageda, asadar stabilirea unor limite ferme este esentiala pentru echilibrul in viata unui copil. Stabiliti limite adecvate pentru copii si un sistem de monitorizare a acestora. Unele programe de siguranta pentru computer au temporizatoare incorporate, care permit parintilor sa stabileasca limite de timp pentru computerul unui copil.

5. Dialog despre probleme

O multime de povesti sunt la stiri despre oameni care au abuzat de internet si au avut probleme serioase. Impartaseste cateva dintre aceste povesti copiilor. De asemenea, copilul trebuie sa inteleaga pericolele, asa ca poarta conversatii cu el despre preocuparile tale. Totusi, nu faceti ca intregul dialog sa fie negativ. Exista o multime de moduri pozitive de a profita de internet.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.