Un catelus cu blana verde s-a nascut in Italia

Fermierul italian Cristian Mallocci a ramas uluit cand Spelacchia, unul dintre cei opt caini ai sai, a nascut un catelus cu blana verde.

Micul caine, numit imediat Fistic, s-a nascut pe data de 9 octombrie alaturi de alti cinci catelusi toti cu blana alba, in Sardinia, Italia.

Mallocci conduce o ferma pe insula mediteraneana Sardinia impreuna cu cumnatul sau Giannangelo Liperi.

Se intampla extrem de rar ca un caine sa se nasca cu blana de culoare verde. Oamenii de stiinta spun ca acest lucru se intampla atunci cand catei cu blana de culoare deschisa intra in contact pe durata vietii lor intrauterine cu un pigment verde, denumit biliverdina. Este acelasi pigment care provoaca culoarea verde la vanatai.

Cu toate acestea, culoarea specifica a Fisticului nu va dura pentru totdeauna. Verdele stralucitor pe care l-a avut blana in ziua nasterii sale s-a estompat zi de zi si va continua sa o faca pe masura ce imbatraneste.

Citeste si articolul :   Anuntul operatorilor de telefonie mobila si internet. Toti clientii sunt afectati

In timp ce fratii si surorile sale vor fi dati altor familii, Mallocci il va tine pe Fistic la ferma sa si il va antrena sa aiba grija de oi impreuna cu mama sa Spelacchia.

Mallocci a spus ca in aceste vremuri grele ale pandemiei coronavirusului, verdele este simbolul sperantei si norocului, asa ca Pistachio(Fistic) ar putea aduce un zambet pe fetele oamenilor.