Cum sa mentineti unghiile si cuticulele sanatoase acasa

Iata cateva sfaturi de baza care va vor ajuta sa va mentineti unghiile si cuticulele sanatoase si cateva idei pentru a le mentine frumoase.

Cum imi mentin unghiile si cuticulele sanatoase?

In primul rand, nu va taiati cuticulele si nu le impingeti inapoi. Pastrati-le hidratate, in rest lasati-le in pace. Iata de ce: unghiile tale cresc dintr-o zona de sub cuticula numita  radacina unghiei.

Cuticulele sunt doar pielea care protejeaza matricea si noua unghie pe masură ce creste. Taierea sau impingerea cuticulelor inapoi este o practica obisnuita in timpul manichiurilor de salon. Cuticula este esentiala pentru protejarea unghiei de bacterii si alti germeni care intra in organism si pot provoca infectii.

Publicitate

Asigurati-va ca instrumentele de unghii de la domiciliu sunt curate. Dezinfectarea lor dupa utilizare este o necesitate, ele ar trebui dezinfectate lunar. Acest lucru se poate face prin inmuierea in alcool izopropilic (70% sau mai mult) si folosind aceasta pentru a curata foarfeca si alte instrumete asemanatoare, urmata de o clatire cu apa fierbinte. Ar trebui sa folositi un instrument de unghii separat pentru degetele de la mana si cele de la picioare.

Citeste si articolul :   Curatarea ramelor ferestrelor cu otet alb - Sfaturi si trucuri

Cum elimin o manichiura cu gel sau unghii false acasa?

Inainte de a incepe procesul de indepartare, veti avea nevoie de cateva lucruri: bile de vata, 100% acetona si un patrat de 5 x 5 cm din folie de aluminiu pentru fiecare unghie. Probabil ca ai vazut-o pe manichiurista ta preferata finalizand acest proces, dar daca nu, iata de unde sa incepi.

Publicitate

Mai intai, utilizati o bila de vata pentru unghii pentru a indeparta lacul stralucitor de pe stratul superior al gelului. Apoi,inmuiati o bila de vata in acetona si aplica  numai pe varful degetelor. Asigurati-va ca fixati fiecare bila de vata cu o bucata mica de folie si lasati-o sa actioneze timp de 10 pana la 15 minute.

Cand indepartati folia, indepartati usor gelul cu o pila de unghii. Unghiile acrilice pot fi inmuiate folosind acelasi proces, dar fiti pregatite sa inmuiati unghiile pana la 45 de minute. Daca exista un produs persistent, repetati acest proces. Dupa indepartare, este bine sa lasati cel putin o saptamana unghile sa “respire”, in timp ce hidratati in mod regulat cu creme grase precum vaselina. Dupa o saptamana, poate doriti sa incercati o manichiura la domiciliu, dar taiati si modelati unghiile dupa un dus cald,  deoarece atunci unghiile sunt mai moi.

Citeste si articolul :   Acizii grasi Omega-3 si rolul lor pentru infrumusetare : alimente bogate in acizi omega-3

Cum sa-mi fac manichiura acasa?

Primul pas catre o manichiura cu aspect profesional este sa pilesti si sa-i dai forma. Ridica mana in aer cu palma deschisa si unghile indreptate spre tine sau tii mana intr-o pozitie ca si cand ai tine ceva in mana.

De acolo, folositi usor pila pe partile laterale ale unghiilor pentru a obtine forma ideala, apoi dati cu ulei pentru cuticule. Daca nu aveti la indemana, uleiul de masline sau untul de cocos vor da acelasi rezultat.

Urmeaza partea grea – aplicarea lacului de unghi. Multi dintre noi credem ca trebuie sa dam direct pe cuticula pentru a obtine aspectul potrivit, dar asta duce doar la o manichiura dezordonata. Daca va luati timp si lasati un spatiu mic intre linia de cuticula si oja, veti avea mult mai putin de curatat la sfarsit. Un alt sfat: aplicati straturi usoare de lac. Este mult mai usor sa aplici un strat suplimentar sau doua decat sa corectezi.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.