Cele 5 limbaje ale iubirii

Acest tip de limbaj descrie atat cum ne exprimam iubirea fata de ceilalti, cat si cum simtim iubirea de la ceilalti.

Primul limbaj al iubirii: Cuvintele de apreciere

Trebuie sa va puneti urmatoarea intrebare: Cum ma simt atunci cand partenerul imi ofera cuvinte de incurajare, de apreciere sau complimente?

Pentru persoanele care prefera acest limbaj al dragostei, acestia se simt impliniti atunci cand altii isi arata aprecierea pentru ei. Complimentele si cuvintele de incurajare nu trebuie sa fie transmise direct persoanei. Un aparent banal biletel sau o scrisoare sunt apreciate la fel de mult ca apel telefonic. Persoanele care prefera acest limbaj au tendinta sa observe si sa le pese de detaliile vietilor celor din jur. De exemplu, acest persoane vor fi primele care vor observa o noua coafura sau o noua tinuta.

Publicitate

Al doilea limbaj al iubirii: Serviciile

In ceea ce priveste acest limbaj, trebuie sa va puneti intrebarea: Cum ma simt atunci cand partenerul ma ajuta cu anumite sarcini sau obligatii reducand astfel efortul sau nivelul stresului meu?

Citeste si articolul :   Taiati o lamaie si puneti-o in dormitor pentru a combate raceala, anxietatea, alergiile si multe altele

Exista patru lucruri pe care le putem face pentru un partener care prefera acest limbaj al iubirii: sa fim atenti la lucrurile mici (ex: cat zahar prefera in cafea), sa luam in considerare ce nu ii place partenerului sa faca (ex: nu ii place sa scoata gunoiul noaptea), sa ne concentram pe ceea ce putem introduce cu usurinta in propriul program (ex: daca partenerul lucreaza pana seara tarziu, ii putem pregati micul dejun ca sa poata dormi in plus dimineata), sa ne folosim de punctele noastre forte (ex: daca ne pricepem la ceva mai bine, ne oferim serviciile).

Al treilea limbaj al iubirii: Cadourile

Trebuie sa va puneti intrebarea: Cum ma simt atunci cand partenerul imi ofera daruri la care s-a gandit mult sau cadouri extravagante?

Adevaratul sens al acestui limbaj nu este legat de extravaganta sau egoism, ci de importanta sentimentala pe care o are cadoul in sine. Persoanele care prefera acest limbaj pretuiesc darul, oricat de mic ar fi, iar de fiecare data cand privesc acel cadou isi vor aduce aminte ca sunt iubite.

Citeste si articolul :   Ai nevoie de ochelari?

Al patrulea limbaj al iubirii: Timpul calitativ

Este necesara intrebarea: Cum ma simt atunci cand partenerul imi ofera intreaga sa atentie, cand intreprindem activitati impreuna sau cand avem discutii lungi si placute impreuna?

Pesoanele care prefera acest limbaj au nevoie de conexiune, iar atunci cand partenerul lasa telefonul mobil deoparte si le ofera intreaga lor atentie, acestea se simt iubite si importante. Acest timp de calitate petrecut impreuna nu se refera doar la a fi fizic aproape unul de celalalt (ex: in aceeasi camera). Aceasta falsa apropiere ii va face pe care isi doresc acest tip de iubire sa se simta singuri.

Al cincilea limbaj al iubirii: Atingerea fizica

Trebuie sa va puneti intrebarea urmatoare: Cum ma simt atunci cand partenerul imi arata afectiune prin gesturi fizice?

Avantajul acestui limbaj este ca persoanele isi pot exprima dragostea fara sa fie nevoie sa o transmita verbal, sa spele vasele sau sa cumpere cadouri. Acest limbaj poate sa fie atat intim (sarutari, tinut de mana, imbratisat, atingeri piele pe piele), cat si neintim (masajul umerilor, gadilat).

Citeste si articolul :   Beneficiile muraturilor pentru organismul nostru

Fiecare persoana are moduri diferite prin care isi manifesta dragostea. De aceea este important sa ne manifestam iubirea in modul in care partenerul nostru isi doreste sa o primeasca. Nu mai putin important este sa ii cerem partenerului nostru sa ne ofere la randul sau iubire in modul in care ne dorim noi sa primim, astfel creand o relatie mai puternica.

Publicitate

Autor

Autor: Pascu Michael

Michael este redactor pentru FabricatinRomania.info. A terminat Facultatea de Jurnalism si are o pasiune pentru tot ce inseamna sanatate si nou. Citeste tot ce apare si incearca sa gaseasca variantele de rezolvare a provocarilor cele mai apropiate de natura.