Nuntile si botezurile, interzise in toata tara

Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a anuntat cateva dintre masurile adoptate in sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) de marti.

“Masurile care sunt menite pentru a proteja si sunt masuri compensatorii pentru a limita raspandirea, cum ar fi portul mastilor, acolo unde sub incidenta este sub 3 la mie, purtarea va fi obligatorie in zonele aglomerate, inclusiv in zonele pietonale, zonele de asteptare. Sunt enumerate aceste zone ca exemple in hotararea CNSU.

Atunci cand incidenta depaseste 3 la mie, purtarea mastii va fi obligatorie in toate spatiile deschise, adica de la iesirea de acasa si pana la revenirea acasa.

Referitor la programul teatrelor, cinematografelor, salilor de spectacol, a restaurantelor, a cafenelelor, acolo unde incidenta este sub sau egala cu 1,5 la mie ele vor functiona cu capacitatea de 50%. Peste 1,5 la mie si pana la 3 la mie, ele vor functiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus pana la orele 23:00. Atunci cand incidenta depaseste 3 la mie, activitatea va fi sistata. In cazul hotelurilor, la peste 3 la mie acestea vor putea servi numai persoanele cazate in hotel.

Evenimentele private, cum ar fi nunti, botezuri, aniversari, mese festive, in spatiile deschise si inchise sunt interzise pe plan national, pana vom observa o scadere a numarului cazurilor.

Referitor la campania electorala, se reduce numarul participantilor la 20 persoane in interior si la 50 de persoane in exterior.

Tot personalul care lucreaza in centrele de persoane in varsta sau persoane cu dizabilitati se va testa o data pe saptamana.

Totodata, s-au mai aprobat alte masuri de protectie care vor putea fi vazute in hotararea CNSU”, a declarat, marti seara, Raed Arafat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.