Focar de COVID-19 la Penitenciarul Craiova

Inca 20 de detinuti din Penitenciarul Craiova au fost depistati cu COVID-19. Detinutii au fost transferati la Penitenciarul Spital Jilava, unde li se administreaza tratament specific, anunta ANP.

„Avand in vedere confirmarea pozitiva SARS-CoV-2 a 7 persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administratia locului de detinere si Directia de Sanatate Publica Dolj au demarat verificarile pentru stabilirea contactilor si a potentialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de imbolnavire. Persoanele in cauza nu prezinta simptome specifice COVID-19 si se aflau cazate in acelasi spatiu. Tratamentul specific le va fi asigurat in cadrul Penitenciarului Spital Bucuresti-Jilava, conform metodologiei interne”, anunta Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Potrivit sursei citate, pentru limitarea potentialului risc, continua testarea tuturor detinutilor si a cadrelor unitatii.

„Administratia locului de detinere urmeaza indicatiile Directiei de Sanatate Publica Dolj si implementeaza masurile stabilite la nivel de sistem, dezinfectare spatii, intensificare triaj epidemiologic cadre si detinuti, intensificare monitorizare medicala detinuti. Starea de spirit in randul persoanelor private de libertate este optima, iar masurile de informare/consiliere completeaza demersurile specifice de interventie. De asemenea, activitatile operative curente se deruleaza fara disfunctionalitati. Pana la finalizarea anchetei epidemiologice, sursa de infectare ramane incerta”, mai arata ANP.

Penitenciarul-Spital Bucuresti-Jilava asigura gestionarea cazurilor usoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din randul persoanelor private de libertate, personalul specializat, circuitele functionale si resursele materiale.

„Administratia Nationala a Penitenciarelor a prevazut, raportat la contextul epidemiologic national, reintroducerea unor masuri de preventie, destinate intocmai limitarii situatiilor de risc”, se arata in finalul comunicatului emis de ANP.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.