La o raceala, corpul este adesea chinuit de tusea seaca. Ceaiul este probabil cel mai cunoscut remediu natural pentru tusea uscata/ seaca. Cele mai bune tipuri de ceai sunt salvie, cimbru, anason si ghimbirul. Multor oameni le place sa adauge miere pentru un gust usor mai placut. Un alt remediu bine cunoscut este ceapa, dar nu toate persoanele suporta mirosul ingreunat al acesteia. Catei de usturoi sunt extrem de buni in utilizarea lor impotriva tusei.
Indiferent daca este vorba de ceapa si ustori consumate crude, care se tin in cavitatea bucala pentru cateva minute sau se consuma ca si ceai, aceste remedii casnice contin ingrediente care sunt considerate antibiotice naturale si ajuta la combaterea inflamatiei. De asemenea, se mai poate face sirop din ceapa, prin felierea acesteia si presarare din belsug cu zahar. Se asteapta cateva ore bune, cel mai bine peste noapte , pana zaharul se topeste iar apoi se consuma siropul de 2-3 ori pe zi.
Cand folosesti usturoi, cel mai bine este sa fie zdrobit sau taiat cat mai fin posbil (10 catei de usturoi). Apoi se adauga in apa, 250 ml, si se fierbe. Dupa ce a fiert si s-a racit, se strecoara fiertura printr-o sita. Pentru un plus de gust in apa ce a fost strecurata, se poate adauga dupa gust 3 linguri de miere si sucul de la o jumatate de lamaie. Utilizeaza pentru maxim 7 zile de 2-3 ori pe zi amestecul de usturoi pentru a ameliora tusea seaca.
Un remediu casnic deosebit de incercat si testat este inhalarea. Inhalarea este considerata a fi unul dintre cei mai buni inhibitori ai tusei. Vaporii linistitori umezesc caile respiratorii si astfel tusea seaca va disparea destul de rapid. La inhalare, apa trebuie amestecata cu sare de masa, musetel sau uleiuri esentiale.
Publicitate
Impachetarile cu cartof sunt un alt mijloc se control impotriva tusei. Tuberculii incalzesc gatul si asigura indepartarea rapida a mucusului. Bronhiile sunt sprijinite in munca lor de curatare. Efectuarea unei impachetarii de cartof este destul de usoara. Sunt necesare aproximativ cinci cartofi. Se fierb cu tot cu coaja dupa care se paseaza. Piureul format se pune intr-o carpa de in. Acest amestec poate fi pus acum pe spate, gat sau piept, in functie de preferintele fiecaruia. Caldura este atrasa in zonele afectate prin piele. Ai grija ca amestecul fierbinte de cartof sa nu afecteze pielea, asigurate ca nu este prea fierbinte si nu risti sa te arzi.
Indiferent daca esti racit sau ai tuse: baile calde sunt o idee buna. Cu aditivi precum mentol, eucalipt sau ulei de cimbru, membrele si bronhiile sunt relaxate. Dupa un sfert de ora in apa calda, corpul se simte ca nou. Daca suferi in prezent de o tuse severa, acest remediu ar fi cel mai portrivit pentru ameliorarea simptomelor.
Extrem de important este consumul de apa. De aceea trebuie sa ii dai corpului tau minim 1,5 litri de apa in fiecare zi. Cu cat esti mai inalt sau ai mai multe kg, cu atat consumul de apa trebuie sa fie mai ridicat. De regula cu cat mai multa apa cu cat mai bine. Apa sprijina eliminarea mucusului si permite procesului de vindecare sa se desfasoare mai repede.
Urmatoarele plante sunt de asemenea de luat in calcul atunci cand ai probleme cu caile respiratorii si se pot folosi ca si ceaiuri:
Omagul (sau toaie): are rol antiinflamator, expectorant si antiviral;
Cimbru: faciliteaza expectorarea (indepartarea secretiei);
Ciubotica- cucului: indeparteaza secretia;
Floarea de portocal: supresor pentru tuse;
Hibiscus: utilizat impreuna cu uleiul de anasos pentru tusea seaca;
Publicitate