Cand vor ajunge in Romania primele doze de vaccin impotriva Covid-19. Anuntul ministrului Sanatatii, Nelu Tataru

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat duminica la Iasi ca vaccinul impotriva Covid-19 va fi gata la sfarsitul anului 2020 sau la inceputul anului 2021. Potrivit informatiilor transmise de ministrul Sanatatii, Romania urmeaza sa primeasca intr-o prima transa aproape 1,3 milioane de doze.

Vaccinul anti-covid ar putea fi gata in decembrie 2020 sau la inceputul anului viitor, a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

Romania va primi vaccinul prin Comisia Europeana, iar prima transa ar fi de 1.290.000 de doze, adica 4% din cantitatea ce va fi cumparata initial de Comisie.

Primii care vor avea acces la imunizare vor avea cei care lucreaza in sistemul medical, a declarat Tataru, pentru ca ei sunt in prima linie a luptei impotriva COVID-19.

Publicitate

De asemenea, Tataru a spus ca ”in acest moment, tot ce inseamna asimptomatic merg si aglomereaza primirile de urgenta”.

Asimptomaticii si simptomaticii fara comorbiditati vor fi trataati la domiciliu

In acest context, pacientii asimptomatici cu Covid-19 vor fi tratati la domiciliu, la fel si cei simptomatici, dar fara comorbiditati.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru, anuntul momentului: Cand se impune starea de urgenta

”Vom face o evaluare saptamana viitoare, vom da o noua directie. Asimptomaticii vor fi evaluati la domiciliu si programati pentru investigatiile paraclinice. Simptomaticii cu comorbiditati vor ramane pe internare in continuare, simptomaticii fara comorbiditati vor fi evaluati, vor primi un tratament si vor fi trimisi la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie”, a mai declarat Nelu Tataru.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.