Veste buna! Un nou vaccin pentru COVID-19 va fi testat. Cand ar putea fi disponibil

Compania biofarmaceutica Medicago, cu sediul central in Quebec, Canada, detinuta in proportie de 40% de Philip Morris, a anuntat producerea cu succes a unei particule de tip virus (VLP) a noului coronavirus, la numai 20 de zile dupa ce a obtinut gena SARS-CoV-2.

Potrivit Medicago, companie cu 450 de angajati in Canada si Statele Unite, in care Philip Morris, gigant al tutunului, a investit 15 milioane de dolari, vaccinul este unul candidat pentru anihilarea COVID-19. Acesta trebuie, insa, testat.

Producerea particulei tip virus este un prim pas in dezvoltarea unui vaccin eficient, care ar putea fi disponibil pentru testare incepand cu luna iulie, scrie orange.ro.

Medicago colaboreaza cu Centrul pentru Cercetari in Domeniul Bolilor Infectioase al Laval University, care a contribuit la dezvoltarea unui vaccin impotriva Ebola. De asemenea, in 2009, Medicago a produs un vaccin candidat impotriva H1N1 la numai 19 zile de la aparitia virusului.

Publicitate

Publicitate

“Ritmul progresului initial pentru COVID-19 poate fi atribuit capabilitatii platformei noastre bazata pe plante, care este capabila sa produca solutii de vaccinuri si anticorpi pentru a contracare acest risc global pentru sanatatea publica. Capacitatea de a produce un vaccin candidat in decurs de 20 de zile dupa obtinerea genei este un factor de diferentiere major pentru tehnologia noastra dovedita. Aceasta tehnologie ne permite sa efectuam o extrapolare cu o viteza fara precedent pentru a putea sa combatem COVID-19”, a afirmat Bruce Clark, CEO Medicago.

Citeste si articolul :   Administratia Prezidentiala, prima reactie dupa revocarea lui Vlad Voiculescu

In 2012, Mediago a produs cateva milioane de doze de vaccin monovalent pentru gripa.

Primul produs al Medicago, un vaccin Particula de Tip Virus tetravalent recombinant (QVLP) pentru gripa sezoniera, este evaluat in prezent de Health Canada. Vaccinurile candidate pentru gripa pandemica, rotavirus si norovirus sunt testate in teste preclinice si teste clinice de Faza a II-a. Medicago mai dezvolta anticorpi impotriva hMPV, RSV si a Opioidelor.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.