Cum sa scapi de mirosul de canalizare? Cu aceste remedii casnice, mirosul neplacut va disparea

Scurgeri infundate? Exista un miros ciudat in baie sau in bucatarie care este persistent? Nu pentru mult timp, deoarece cu aceste remedii casnice poti scapa cu usurinta de aceste probleme.
Un miros puternic si greu , apare dintr-o data in apartament si nu este gunoiul, nici cainele, vinovatul de cele mai multe ori este: scurgerea. Care sunt motivele care duc catre acest miros neplacut si mai ales  poti face ceva in acesta privinta?

Indiferent daca este vorba de resturi de alimente care vegeteaza in canalul de scurgere al chiuvetei sau reziduurile de sapun in combinatie cu parul din canalul de scurgere – la un momentdat acest lucru poate crea mirosuri neplacute. Ai nevoie de un specialist? Sau de solutii scumpe? Nu neaparat! Incearca mai intai aceste remedii casnice.

Amestec de praf de copt si otet

Ai nevoie de patru linguri de praf de copt pe care le pui la scurgere si de o jumatate de cana de otet pe care o torni in scurgere. Acum acopera totul cu o carpa timp de zece minute. Dupa cele 10 minute, adauga 1 litru de apa fierbinte. Poti repeta acest proces ori de cate ori simti ca reapare mirosul neplacut. Praful de copt poate fi inlocuit fara probleme de bicarbonat de sodiu.

Sarea de bucatarie

Nu ai la indemana praf de copt, bicarbonat de sodiu sau otet? Nu este nicio problema, pentru ca cu siguranta sare de bucatarie exista in locuinta ta. Pune 2 linguri de sare in scurgere si asteapta cel putin 30 de minute, dupa care lasa sa curga apa pentru putin timp. Acum mirosul neplacut ar trebui sa fie de domeniul trecutului.

Publicitate

Tablete pentru masina de spalat vase

Pune 2 tablete pentru spalat vasele intr-o cana cu jumatate de litru de apa. Apa trebuie sa fie fierbinte pentru a se dizolva cat mai bine tabletele. Dupa ce tabletele s-au dizolvat complet, toarna amestecul in canalul de scurgere. Dupa ce ai teminat amestecul, toarna apa din abundenta.

Curatare periodica cu apa fierbinte

Pentru o igienizare corecta si pentru a evita mirosul neplacut al scurgerilor, este indicat ca sa curati periodic scurgerile. Cel mai bine este ca dupa ce ai folosit chiuveta sau cabina de dus, cada sa o speli iar dupa ca lasi sa curga pentru cateva minute apa fierbinte (cat mai fierbinte posibl) pentru a elimina cat mai mult din impuritatile adunate in teava de scurgere.

Citeste si articolul :   Cum sa plantati crizantema multiflora corect

Atat praful de copt cat si bicarbonatul de sodiu  nu ar trebui sa iti lipseasca din casa. Pe langa preparatele culinare la cere sunt folosite, ambele ingrediente sunt un ajutor de nadejde pentru orice femei atunci cand vine vorba de curatenie. Le poti folosi ca si inlocuitor de inalbitor sau la curatenia rosturilor. De asemenea otetul are multe intrebuintari nu doar cel cunoscut de majoritate in preparea salatelor sau alte feluri de mancare. Cu ajutorul lui poti curata tacamurile de inox care dupa vor capata din nou stralucire sau bateria de la baie si de asemenea depunerile de calcar.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.