Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a acceptat sa aiba o dezbatere cu Selly. Anuntul a fost facut chiar de vloggerul Andrei Selaru, pe pagina de Instagram:
„Salut, eu sunt Selly, iar acum mai bine de o luna am trimis o scrisoare deschisa catre guvern si catre Ministerul Educatiei si Cercetarii in care am propus o reforma educationala. In patru puncte foarte simple am cerut schimbarea programei scolare, reducerea numarului de ore, digitalizarea educatiei si crearea unui sistem prin care elevii isi pot evalua in mod anonim profesorii pentru a preveni abuzurile”, a spus Selly.
“Avem 44% analfabeti functionali”
“Ii voi cere doamnei ministru sa puna bazele unei schimbari reale in educatie, pentru ca stim ca de 30 de ani s-au schimbat doar ministrii si companiile care fac manualele. La ultimele teste PISA, Romania a obtinut cele mai slabe scoruri ale sale din ultimii 9 ani, asa ca e clar ca lucrurile merg in jos. Avem 44% analfabeti functionali. Iar daca nu schimbam acum directia gresita in care ne aflam o sa fie foarte grav, pentru ca dintr-o educatie precara pleaca toate problemele acestei tari.
Absolut totul pleaca din educatie, iar noi trebuie sa aratam mai mult ca oricand ca nu mai suntem dispusi sa toleram acest sistem invechit care e orientat spre trecut si nu spre viitor”, a mai spus Selly intr-un mesaj postat pe canalul sau de Youtube.
Dupa acest anunt, profesorii s-au aratat revoltati de gestul tanarului.
„Un pustiulica cu ifose si cu tupeu. Partea nasoala este ca i se da apa la moara”.
„Baiatul are vise. E liber sa viseze. Dupa absolvirea unei facultati si dupa ce trece un examen de titularizare, altfel va vedea lucrurile. Mai cu seama dupa un an la catedra”.
„Ce a mai ajuns educatia in tara asta! Fiecare isi da cu parerea si devine, in anumite medii, formator de opinie”.
“Copile, nu crezi ca ai prea mult tupeu? De cand la scoala evalueaza elevul profesorii si nu invers?”. “Cine il valideaza ca formator de opinii, ca deschizator de drumuri ? Ca analist social ? Presa ? Internetul ? Ca doar nu are vreo diploma universitara sau statut de academician”, sunt doar cateva dintre comentariile facute de cadrele didactice