Reteta gustoasa a toamnei : Vinete si dovlecei “in pijamale”

Este o reteta perfecta pentru aceasta perioada a anului si te asigur ca nu vei regreta daca o vei incerca.

Vinete si dovlecei “in pijamale”

Va amintiti de perioada copilariei, cand bunica facea acest fel de minunat de mancare, iar voi, copiii, va distrati copios cand auzeati nu se numeste?

Dar vinetele si dovleceii in pijamale, pentru ca despre acest preparat este vorba, va ramane mereu o bunatate, care merita realizata in orice moment.

Mod de preparare

Pentru a obtine gustosul preparat, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Publicitate

2 vinete mari, 4 dovlecei, 8- 10 rosii carnoase, 400 – 500 g cas, cascaval, mozzarella sau cascaval afumat, un pachetel branza topita feliata, 400 g sunca slaba, 20 ml ulei de masline pentru uns tava, 300 ml ulei de floarea soarelui pentru prajit, vinete si dovlecei.

Publicitate

Pentru inceput se vor curata dovleceii si vinetele si se va taia fasii din coaja, in asa fel incat zonele curatate sa alterneze cu coaja, iar legumele vor parea ca au… pijamale.

Citeste si articolul :   Chiftele cu cartofi la cuptor, pranz sau cina pentru intreaga familie

Ulterior, se vor taia in rondele de jumatate de centimetru. Sarati vinetele si lasati sa stea in jur de un sfert de ora, timp in care veti rumeni usor dovleceii.

Stoarceti apoi lichidul din vinete, presand usor si prajiti la fel ca si pe dovlecei. Puneti si dovleceii si vinetele pe o hartie absorbanta ca sa dispara excesul de ulei.

Amestecati bine branzeturile, iar rosiile taiati-le in felii de jumatate de centimetru. Ungeti o tava si asezati astfel: dovlecei, rosii, sunca, branza topita, vinete, branzeturi. Procedati astfel pana la ultimul strat.

Presarati apoi busuioc, piper negru sau alb, marar si patrunjel. Introduceti la cuptor pana se rumeneste foarte bine.

Pofta buna!

Publicitate

Autor

Autor: Manuela Miulescu

Manuela este in prezent editor al ziarului online fabricatinromania.info. Avand o experienta de 2 ani in jurnalism, ea este pasionata de arta si frumos. Printre publicatiile la care a activat amintim: andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com