Cand ar putea fi impusa carantina in Bucuresti. Anuntul facut de Prefectul Capitalei

Cand ar pute fi impusa carantina in Bucuresti. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat ca este posibila carantinarea sectoarelor, daca rata de incidenta a coronavirusului creste.

“Am precizat si ieri, carantinarea sectoarelor este posibila. Ieri m-a intrebat cineva daca putem sa facem carantina asa, mai pe cartiere, e mai dificil, dar, daca se va impune, vom face si acest lucru”, a spus Cojanu, dupa sedinta Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, intrebat de jurnalisti daca se poate ajunge pana la carantinarea unui sector daca in acea zona incidenta cazurilor de COVID-19 va fi mare.

Daca rata de incidenta va ajunge la 3, se vor lua “masuri extreme”.

“Starea de urgenta va fi impusa daca se ajunge la 3. Dar starea de urgenta nu poate fi impusa de Comitetul pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti, ea este impusa de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta si Guvernul adopta acte normative in acest sens. Dar am spus, ne putem astepta”, a mai spus prefectul.

Ce se intampla cu transportul in comun

“Transportul in comun tine de Primaria Capitalei. Noi nu putem sa facem decat recomandarea Primariei Capitalei sa evite aglomerarea in mijloacele de transport in comun. Cum? Punand la dispozitie mai multe mijloace de transport”, a declarat Gheorghe Cojanu.

Publicitate

Vor mai fi adoptate noi restrictii?

“Nu cred ca in urmatoarele zile ne asteapta noi restrictii. Luni, cand se da saptamanal rata de incidenta pe 14 zile, vom vedea cum a evoluat aceasta rata si in functie de asta vom vedea ce trebuie sa facem noi pe viitor. Ce va spun ca vom face imediat – intensificam controalele. Deci, Jandarmeria, Politia, organismele deconcentrate de la nivelul Municipiului Bucuresti vor lua masuri pentru controale intense si cu aplicarea sanctiunilor, deci nu se mai poate asa. Ne uitam pe peroane, in statii, lumea nu prea poarta masca”, a mai spus Cojanu.

“Constrangerea ar fi amenda pana una alta, iar, Doamne fereste, pentru cei care sunt izolati si nu respecta izolarea acolo se poate intocmi dosar penal”, a sdeclarat prefectul.

Citeste si articolul :   Florin Citu este noul presedinte al PNL. Prima declaratie dupa ce a fost ales lider PNL: "De azi suntem un partid unit"

“Trebuie sa ne protejam, dar nu ca ne protejam pe noi, ci trebuie sa-i protejam si pe semenii nostri. Or, constatam, in toate demersurile pe care le-am facut noi, ca exista multa indiferenta din partea unor cetateni. Repet, majoritatea cetatenilor respecta aceste restrictii, care nu sunt convenabile nimanui, dar le respecta, altii in schimb invoca tot felul de motivatii, de la drepturi constitutionale pana la drepturi religioase”, a mentionat prefectul Capitalei.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.