Medicul Virgil Musta: “Terapia Intensiva este plina. Suntem la pragul intre viata si …”

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul “Victor Babes” din Timisoara, trage un puternic semnal de alrma.  Seful sectiei de Boli Infectioase avertizeaza ca nu mai exista locuri la Terapie Intensiva iar daca o persoana face o forma severa de COVID-19 nu va mai putea fi tratata.  Medicul spune ca este foarte important ca lumea sa nu se imbolnaveasca.

“Accentuez de fiecare data, important e sa nu ne imbolnavim. Cand ne-am imbolnavit, la ora actuala, s-ar putea ca peste o zi – doua, sa fii bolnav, sa ai nevoie de internare si sa nu mai ai unde sa te internezi. Nu avem ce face, persoana respectiva va ramane acasa si nu va putea beneficia de tratament.

Sunt cateva medicamente pe care le poti auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esentiale nu le poti da la domiciliu.

Terapia Intensiva este plina. Daca cumva exista o persoana care face forma severa si se decompenseaza, de asemenea, nu mai are unde sa fie tratat.

Suntem la pragul intre viata si moarte si trebuie sa intelegem acest lucru si sa fim foarte responsabili”, a declarat doctorul Virgil Musta, conform unui mesaj publicat de Spitalul “Victor Babes” din Timisoara.

„Daca nu reusim sa impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de baza pentru preventia bolii – nu cred ca vom reusi sa facem fata pandemiei. Este cert ca in toata lumea, acolo unde regulile se respecta, pandemia este tinuta sub control, iar unde nu, din pacate, vedem ca se intampla ceea ce se intampla si la noi in tara. Atrag atentia populatiei ca aceasta lupta nu se castiga in spital. Spitalele vor fi coplesite si oricum avem resurse limitate. Singura solutie este sa nu ne imbolnavim si acest lucru se face numai prin preventie” a spunea medicul Virgil Musta, in urma cu ceva vreme.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.