Donald Trump a luat un tratament experimental, care poate avea efecte adverse

Presedintele SUA se trateaza cu un cocktail de anticorpi produs de compania Regeneron. Dr. Radu Tincu spune ca, in cazul in care eficienta va fi dovedita de studii ulterioare, acesta este un tratament pentru cauza bolii. Cocktailul nu e lipsit de riscuri.

Cocktailul de anticorpi sintetici pe care l-a luat presedintele Donald Trump a surprins pe toata lumea, mai ales ca acest tratament nu se afla in schemele oficiale anti-Covid din SUA si nici din Europa.

Presedintele a primit acest cocktail de anticorpi pentru ca ar putea fi singurul tratament care poate lupta direct impotriva capacitatii virusului de a se replica in organism, ceea ce nu face niciun alt medicament „aruncat” pana acum in lupta anti-Covid.

Rezutatele studiului preliminar facut de compania Regeneron s-au dovedit a fi promitatoare pe 275 de pacienti deocamdata, dintr-un total de 1000 inscrisi.

Publicitate

Cocktail -ul Regeneron include pe de o parte un anticorp monoclonal care vizeaza proteina spike pe care virusul o foloseste pentru a fora in celulele sanatoase si pe de alta un alt anticorp care vizeaza o alta parte a coronavirusului. Cu doi anticorpi, speranta este de a opri replicarea virala, pe cand inca organismul nu reuseste sa faca asta.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea medicala din Romania: ”A pierdut lupta cu virusul ucigas!”

Dr. Radu Tincu, medic de ATI – Toxicologie la Spitalul Floreasca explica cum actioneaza tratamentul: „Este un cocktail de anticorpi, unul monoclonal care se adreseaza unei proteine de la suprafata virala, si celalalt se adreseaza altui punct target care va modula infectiozitatea virala, alaturi de acesti anticorpi, daca vor fi dovediti in studii ulterioare ca au eficienta reprezinta tratamentul etiologic (n.r.- cauza bolii)”.

Tratamentul primit de Trump nu este insa lipsit de riscuri.

„Pot sa declanseze alergii severe, febra sau simptome care sa semene cu infectiile flu-like, virale. Trebuie sa fie niste trialuri clinice care sa includa pacienti cu diferite forme de coronavirus, fie medii, fie usoare, sau chiar severe, si sa vedem exact care este evolutia pe termen lung. Pentru orice tratament care nu este validat din punct de vedere clinic exista aceste riscuri pe care fiecare si le asuma”, a declarat geneticianul Andreea Catana.

Presedintele Trump a luat deja antiviralul Remdesivir, aprobat oficial de FDA-ul american, dar si alte substante.

Citeste si articolul :   Un nou focar de COVID- 19. 93 de persoane confirmate pozitiv. Activitatea firmei a fost suspendata pentru 7 zile

„Este vorba despre melatonina, sunt si aici studii care arata faptul ca melatonina ar avea anumite efecte protective, alaturi de vitamina D, ea fiind un element care se pare ca moduleaza capacitatea virusului de a infecta celulele umane, iar o cantitate suficient de mare de vitamina D in terapia zilnica reduce capacitatea virusului de penetrabilitate intracelulara”, a mai spus Radu Tincu, medic de ATI.

In plus, presedintele Trump mai primeste si zinc, acesta fiind un element important in buna functionare a sistemului imunitar.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.