Calendar Ortodox, 4 octombrie 2020. Un mare sfant e pomenit

Calendar Ortodox, 4 octombrie 2020. Astazi, Biserica Ortodoxa pomeneste pe Sfantul Mucenic Ierotei. Acesta a primit credinta in Hristos de la Sfantul Apostol Pavel, care l-a botezat si l-a asezat episcop in Atena. A fost insotitorul Sfantului Dionisie Areopagitul. Sfantul Ierotei a fost primul episcop al Atenei.

Despre Sfantul Ierotei se mai stie ca la Adormirea Maicii Domnului in Ghetsimani, chiar daca tot soborul Sfintilor Apostoli era de fata, totusi Sfantul Ierotei s-a invrednicit, in numele tuturor, sa faca inceput cantarilor, la prohodirea celei Preacurate. Si era Sfantul Ierotei cu totul instrainat si indepartat cu sufletul de cele pamantesti, iar lucrurile acestea erau cunoscute de toti oamenii, caci acest sfant era cu adevarat cinstitor de Dumnezeu si cuprins de dumnezeiasca ravna. Deci, vietuind in chip bineplacut Domnului si bucurand cu faptele sale minunate pe ingerii din ceruri, s-a mutat in pace la cerestile locasuri. A trecut la cele vesnice pe 4 octombrie.

Citeste si articolul :   Cruce rosie in calendar. Schimbarea la Fata a Domnului, 6 august 2020. Se deschid Cerurile

Calendar Ortodox, 4 octombrie 2020.

Troparul Sfantului Sfintit Mucenic Ierotei, Episcopul Atenei

Glasul 4

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Bunatate invatandu-te si imbarbatandu-te intru toate, cu buna cunostinta, ca un sfintitor cuvios imbracandu-te, ai scos din vasul alegerii cele negraite; si credinta pazind, stadiul intocmai ai savarsit, Sfintite Mucenice Ierotei, roaga-te lui Hristos Dumnezeu, sa mantuiasca sufletele noastre.

Alti sfinti pomeniti pe 4 octombrie.

Sf. Mc. Domnina, Audact si Calistena

Calendar Ortodox, 4 octombrie 2020.

In acest an, 4 octombrie pica in zi de duminica. Aceasta este Duminica a XIX-a dupa Rusalii (Predica de pe munte – iubirea vrajmasilor); Ap. II Corinteni XI, 31-33; XII, 1-9; Ev. Luca VI, 31-36; glas 8, voscr. 6

“Precum voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi asemenea; si daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata puteti avea? Caci si pacatosii iubesc pe cei ce ii iubesc pe ei. Si daca faceti bine celor ce va fac voua bine, ce multumire puteti avea? Ca si pacatosii acelasi lucru fac. Si daca dati imprumut celor de la care nadajduiti sa luati inapoi, ce multumire puteti avea? Ca si pacatosii dau cu imprumut pacatosilor, ca sa primeasca inapoi intocmai.

Citeste si articolul :   Fara creme scumpe: 5 produse pentru o piele sanatoasa si stralucitoare

Ci voi iubiti pe vrajmasii vostri si faceti bine si dati cu imprumut, fara sa nadajduiti nimic in schimb, si rasplata voastra va fi multa si veti fi fiii Celui Preainalt, ca El este bun cu cei nemultumitori si rai. Deci fiti milostivi, precum si Tatal vostru este milostiv!” (Luca 6, 31-36).”, fragment din “Predica de pe munte – Iubirea vrajmasilor”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.