Adultii pot avea simptome ale Covid-19 asemanatoare cu cele ale sindromului inflamator multisistem

Adultii pot avea uneori simptome periculoase din cauza infectarii cu SARS-CoV-2 asemanatoare cu cele ale sindromului inflamator multisistem, MIS-C, potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor.

Adultii pot avea uneori simptome periculoase din cauza infectarii cu SARS-CoV-2 asemanatoare cu cele ale sindromului inflamator multisistem, MIS-C, o afectiune rar intalnita la copii, au declarat cercetatorii de la Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) din SUA, relateaza CNN.

Ei il numesc sindrom inflamator multisistem la adulti sau MIS-A. La fel ca MIS-C, MIS-A nu este evident legat de coronavirus si este posibil ca persoanele care sufera sa nu prezinte alte simptome care ar indica infectia cu Covid-19.

Dar MIS-A a ucis cel putin trei pacienti si afecteaza in pricipal minoritatile etnice, a precizat echipa CDC.

Publicitate

MIS-C a afectat cateva sute de copii din intreaga lume si, daca este tratat la timp, micutii se recupereaza. Afectiunea provoaca inflamatii generale, dar pacientii nu prezinta de obicei simptomele clasice ale coronavirusului. Testele de sange indica faptul ca MIS-C se poate dezvolta la cateva saptamani dupa ce un copil si-a revenit dupa o infectie cu SARS-CoV-2, de obicei un caz care a cauzat simptome usoare sau deloc.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania, 31 iulie 2020. Anuntul oficial al autoritatilor

Echipa CDC a descris cazurile a 27 de adulti cu varste cuprinse intre 21 si 50 de ani cu simptome similare. Majoritatea au avut inflamatii extreme pe tot corpul si functionare defectuoasa la nivelul organelor, cum ar fi inima, ficatul si rinichii – dar nu si plamanii.

Articolul continuă după reclame

”Desi hiperinflamarea si disfunctia organelor extrapulmonare au fost descrise la adultii spitalizati cu Covid-19 severa, aceste afectiuni sunt in general insotite de insuficienta respiratorie”, au scris cercetatorii in raportul saptamanal al CDC.

„In schimb, pacientii MIS-A au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scazut din sange) sau anomalii observate in radiografii in conformitate. Doar opt din 16 pacienti au avut simptome respiratorii documentate inainte de aparitia MIS-A”, arata CDC.

O treime din cei 27 de pacienti au fost testati negativ pentru coronavirus, dar au fost testati pozitiv pentru anticorpi, care au indicat ca au fost infectati in trecut. ”Toti pacientii cu MIS-A descrisi in acest raport, cu exceptia unuia, apartineau grupurilor minoritare etnice sau rasiale,” au scris cercetatorii.

Citeste si articolul :   Masurile de pana acum nu au oprit cresterea. Sunt necesare masuri suplimentare

„Medicii si departamentele de sanatate ar trebui sa ia in considerare MIS-A la adultii cu semne si simptome compatibile”, a recomandat echipa. Este posibil ca acesti pacienti sa nu aiba rezultate pozitive ale testului PCR sau a antigenului SARS-CoV-2, iar testarea anticorpilor ar putea fi necesara pentru a confirma infectia anterioara cu SARS-CoV-2.

Simptomele includ o febra care dureaza 24 de ore sau mai mult, batai neregulate ale inimii, disfunctii cardiace, simptome gastrointestinale si eruptii cutanate. Razele X pot prezenta inflamatii pulmonare, chiar daca pacientii nu prezinta simptome.

CDC a spus ca 10 din cei 27 de pacienti au avut nevoie de terapie intensiva. Trei au fost intubati si trei au murit. La doi tineri adulti, primele lor simptome au fost atacuri cerebrale majore.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.