Scolile care intra in scenariul rosu

S-au incheiat alegerile locale 2020, iar unele scoli vor intra in scenariul rosu. Astfel, Comitetul pentru Situatii de Urgenta a decis ca anumite scoli din Bistrita-Nasaud vor intra in scenariul rosu.

Scolile care intra in scenariul rosu

In urma analizei facute de autoritati, cateva scoli din Bistrita Nasaud vor intra in scenariul rosu, dupa ce au fost depistate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta Bistrita Nasaud a stabilit ca elevii din trei clase nu vor veni la scoala, incepand de miercuri. Elevii vor face ore online, iar prescolarii de la doua grupe vor intra in scenariul galben, adica vor merge acasa si la gradinita, prin rotatie.

Publicitate

„In cadrul ultimei sedinte a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud au fost analizate particularitatile locale in functie de situatia epidemiologica actuala.

Publicitate

Astfel, in baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educatiei si Cercetarii si al Ministerului Sanatatii – privind organizarea activitatii in cadrul unitatilor / institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2 si avizelor primite pana in acest moment de la Directia de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Scolar Bistrita-Nasaud pentru hotararile consiliilor de administratie ale scolilor, s-au actualizat scenariile de functionare pentru unitatile de invatamant din judetul Bistrita-Nasaud„, se arata in comunicatul transmis.

Citeste si articolul :   Se inchid toate scolile din acest judet

Modificari implementate

Potrivit analizei facute de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud, au fost implementate unele modificari pentru urmatoarele scoli.

Scenariul galben pentru:

Scoala Gimnaziala Nuseni – invatamant prescolar: grupa mijlocie si grupa mare.

Scenariul Rosu pentru:

Scoala Gimnaziala „Avram Iancu” Bistrita – clasa a IV-a C;

Scoala Gimnaziala „Lucian Blaga” Bistrita – clasa a VII-a A;

Liceul Tehnologic Agricol Beclean – clasa a XI-a D.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.