Administrator de firma, trimis in judecata intr-un dosar care vizeaza lucrari de la cazarma Deveselu

Administratorul unei firme a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata, intr-un dosar care vizeaza lucrari de revovare efectuate in 2013 si 2014 la cazarma de la Deveselu.

Procurorii DNA-Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a administratorului firmei de constructii si a companiei.

Potrivit rechizitoriului, in 2013, intre UM 02517 Craiova, in calitate de achizitor, si firma respectiva din Caracal, in calitate de prestator, a fost incheiat un contract care viza consolidarea si reabilitarea pavilionului S2, a centralei termice si a retelei de utilitati in cazarma 1114 Deveselu.

In acest caz, procurorii au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei cu patru angajati ai unitatii militare si cu un diriginte de santier.

Publicitate

Publicitate

Procurorii sustin ca in perioada decembrie 2013 – decembrie 2014, cele cinci persoane, care anterior au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei, si-ar fi incalcat atributiile de serviciu si ar fi dispus respectiv efectuat mai multe plati catre firma din Caracal. „Banii au fost achitati firmei respective pentru echipamente, utilaje si lucrari neprimite, neprestate si neexecutate, in baza unor documente justificative (facturi si situatii de lucrari) care, la data emiterii/decontarii, nu reflectau realitatea. Prin aceste demersuri a fost cauzat patrimoniului U.M. 02517 Craiova un prejudiciu in cuantum total de 1.091.966 lei”, au transmis procurorii.

Citeste si articolul :   Roxen, batuta cu bestialitate in miez de noapte, de iubitul ei

In cauza s-a instituit masura sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile ce apartin celor doi inculpati. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

Anterior, ceilalti cinci inculppati au recunoscut comiterea faptelor si au declarat ca sunt de acord cu felul si cuantumul pedepselor aplicate.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.