Adevarul despre supele la plic. Cum se fac

In ultima perioada supele la plic a devenit foarte populara in randul oamenilor atunci cand nu au timp sa gateasca. Multi oameni nu isi dau seama cat de periculoasa poate fii aceasta supa la plic.

Studiile au aratat ca taieteii din supa la plic raman nedigerati atunci cand ajung in stomac. Acest aliment datorita faptului ca nu se digera provoaca boli digestive.

Supele la plic si taiteii nu ofera prea multe beneficii nutritionale.

Supa la plic este preparata dintr-o serie lunga de aditivi alimentari.

Publicitate

Cel mai periculos aditiv alimentar din acest preparat este conservantul tert- butilhidrochinona (E 319). Acest aditiv ramane in organism impreuna cu taieteii si ne pot afecta sanatatea.

La dozele in care se utilizeaza, aditivul E319 tert-butilhidrochinona este bine tolerat de catre organismul uman. S-a constatat, insa, ca in cazul persoanelor sensibile, butilhidrochinona, determina aparitia simptomelor alergice ca: dureri abdominale , greata, voma, cefalee, astm, somnolenta, rinite, urticarie, hiperactivitate etc. E319 este considerat, insa, de catre unii autori o substanta toxica posibil cancerigena. Este aprobat pentru consum in Statele Unite, in Australia, si in UE. Nu se recomanda la copii si femei insarcinate.

Citeste si articolul :   Care sunt principalele beneficii ale cartofilor

Adevarul despre supele la plic.

Tert-butilhidrochinona nu modifica aroma sau mirosul produsului alimentar, nu se coloreaza in prezenta fierului si este deosebit de utila pentru protejarea grasimilor animale comestibile si a ueliurilor vegetale nesaturate impotriva oxidarii. Tert-butilhidrochinona mai poate fi utilizata pentru conservarea pestelui congelat si a altor produse pe baza din peste, in asocierea butil-hidroxi-anisolului sau a butil-hidroxi-toluenului.

Doza maxima de tert-butilhidrochinona, recomandata zilnic, este de 0,2 mg/kg corp.

Doar 5 grame de conservant tert-butilhidrochinona pot fi fatale.

Daca cosnumam supa la plic ocazional nu este foarte periculos, insa daca o consumam regulat ne poate afecta sanatatea.

Publicitate

Publicitate

Autor