Avertizare NASA: Un Asteroid „potential periculos”, mai mare decat doua terenuri de fotbal, urmeaza sa treaca pe langa Pamant pe 14 septembrie

Avertizare NASA. Corpul ceresc, cunoscut sub numele de asteroid 2020 QL2, are mai mult de 120 de metri diametru.

Un asteroid mai mare de doua terenuri profesionale de fotbal va trce pe langa Pamant pe 14 septembrie, potrivit Centrului NASA.

Publicitate

Corpul ceresc, cunoscut sub numele de asteroid 2020 QL2, are mai mult de 120 de metri in diametru, noteaza Fox News. Se asteapta sa treaca pe langa Pamant cu o viteza de aproape 24.000 mph si se afla la o distanta de 4,2 milioane de mile.

Prin comparatie, luna se afla la 238.900 mile de Pamant.

Publicitate

Asteroidul 2020 QL2 este considerat „potential periculos” de NASA, avand in vedere dimensiunea sa si apropierea de Pamant, desi nu are aproape nicio sansa sa loveasca planeta luni.

Corpurile ceresti (NEO) „potential periculoase” sunt definite ca obiecte spatiale care se incadreaza in 0,05 unitati astronomice (4,6 milioane de mile) si masoara mai mult de 460 de picioare in diametru, potrivit NASA . Potrivit unui raport din 2018 elaborat de Planetary.org, exista mai mult de 18.000 de NEO.

Citeste si articolul :   Tragedie in Romania. Trei oameni si-au gasit sfarsitul intr-un groaznic accident

In august, un asteroid de dimensiunea unui teren de baschet a zburat „la cel putin” 45.000 de mile departare de Pamant, potrivit Asteroid Watch al NASA.

Tot in august, un asteroid de marimea unui camion a zburat la mai putin de 2.000 de mile de Pamant, cel mai apropiat inregistrat vreodata.

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat in aprilie 2019 ca o lovitura de asteroid nu trebuie tratata cu usurinta si este probabil cea mai mare amenintare a Pamantului.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.